Ροδόπη Τελευταία Νέα

Με 26 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη του Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

perifereiako_symvoulio1

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστος Τρέλης καλεί τα μέλη του να προσέλθουν σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 19-03-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Εγκριση τροποποίησης αποφάσεως ορισμού υπαλλήλων για την υπογραφή Επιταγών, Εντολών Μεταφοράς που εκδίδονται από όλους τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς της Έδρας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, των Εντολών Πληρωμών Τρίτων που τηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, καθώς και των Εντολών Εκτέλεσης Αρχείου Μεταφορών Πίστωσης της Έδρας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

Έγκριση  3ης Τροποποίησης του  Προϋπολογισμού και ο Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Οικονομικού Έτους 2014. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

Εγκριση συγκρότησης 3μελούς επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων για την Περιφέρεια  Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.4 του Π.Δ 242/1996. Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

Εγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας  Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών Ελεύθερων των Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών (Network of European GMO Free Regions). Eισηγητής: Ο Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης  κ. Φώτιος Καραλίδης.

Εγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης /Π.Ε Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας για το έργο « 4rd Kavala Air Sea Show 2014 ». Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση προϋπολογισμού  έτους 2014 και Ισολογισμού – Απολογισμού έτους 2013, του Νομαρχιακού Κ. Ε .Κ. Ξάνθης. Εισηγήτρια : Η Περιφερειακή Σύμβουλος  κα Γεωργία Μαραγκού.

Εγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού , της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής. Εισηγητής : Ο Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης.

Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Π.Ε Δράμας για την εκτέλεση του έργου: «Προσδιορισμός των ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας σε φυλές του επιβλαβούς οργανισμού Synchytrium endobioticum Schilb. για το έτος 2013 με δικαίωμα προαίρεσης για τα έτη 2014 και 2015». Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος.

Εγκριση διαγραφής επαγγελματικών αδειών των  πωλητών Λαϊκών Αγορών  Λαριονίδη Ιακώβου του Ιλαρίωνα ,  Μολλά Γιονούζ Μουσταφά του Μεχμέτ και Κομεσίδου Νίνας του Ιωάννη από το μητρώο επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, της Π.Ε Εβρου. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Εγκριση αλλαγής κατηγορίας της επαγγελματικής άδειας  της Τραζέρας Παναγιώτας-Μαρίνας, επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών, της Π.Ε Εβρου. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση  συμπλήρωσης των  προϊόντων της περίπτωσης δ.δ.  στην άδεια του  επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών Ευθυμόπουλου Ανατόλι του Νικολάου, της Π.Ε Εβρου. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Εγκριση διαγραφής της αρ. 00805 επαγγελματικής άδειας της  επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών Πασαρή Μαρίας του Συμεών από το μητρώο επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, της Π.Ε Ξάνθης. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Eγκριση ανάκλησης των δύο (2) αμοιβαίων αλλαγών θέσεων σε λαϊκές αγορές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών αφενός Πασαλή Μαρία του Συμεών και αφετέρου Συμεών Χρήστο του Ηλία και Συμεών Ανέστη του Ηλία, της Π.Ε. Ξάνθης. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση συμπλήρωσης ως προς τα προς πώληση είδη των χορηγηθεισών αδειών, Παρασκευά Αλεξάνδρου και Λαζάρου Θεόδωρου, των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, της Π.Ε. Ξάνθης. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση  τοποθέτησης πωλητών Λαϊκών αγορών στην μετακινούμενη Λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης Ν. Καβάλας. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση αμοιβαίας αλλαγής κατηγορίας επαγγελματικής άδειας μεταξύ του Τόκα  Αθανασίου του Χαραλάμπου και Τόκας Χριστίνας του Αθανασίου, της. Π. Ε. Καβάλας. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Έγκριση παραίτησης πωλητών από Λαϊκές Αγορές  Ν. Καβάλας. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Eγκριση του υπ’αριθμ. 1/5-2-2014 Πρακτικού της πενταμελούς Επιτροπής  ΠΕ Έβρου σχετικά με την τοποθέτηση πωλητών στις Λαϊκές Αγορές Π.Ε. Έβρου. Εισηγητής:Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Λειτουργία Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (Θ.Μ.Φ.Α ) του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Μιχαηλίδης.

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων  (Σ.Δ.Α.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων   για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 72.762,15τμ, στην περιοχή του Τ.Κ. Βώλακα (θέση Καλλίδρομο) του Δ. Κ.Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας, του Φωτίου Κοντογιάννη. Εισηγητής: O Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος  κ. Σταύρος  Βαβίας.

Ζώνη περιοχής προστασίας περιοχής Βώλακα από λατομικές δραστηριότητες. Εισηγητής: O Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος  κ. Σταύρος  Βαβίας.

Eγκριση τροποποίησης της αριθμ. 253/2013 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έγκριση  δρομολογίων με παράταση ή τροποποίηση μεταφοράς μαθητών, Β΄/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης με ταξί από 11/9/2012 έως 30/6/2013. Εισηγητής:Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Eγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς του Ν. Δράμας για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων». Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος.

Eγκριση του τηλεοπτικού σποτ που δημιουργήθηκε για την προώθηση του σχολικού τουρισμού της ΠΕ Έβρου. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος.

Συζήτηση στο αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαικών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ,Θεσσαλίας και Θράκης, σχετικά με τα κριτήρια τοποθέτησης των Παραγωγών Λαικών Αγορών στις Λαικές Αγορές. Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος

Ψήφισμα του Συλλόγου Λογιστών Ν. Ροδόπης για τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα. Εισηγητής : Ο Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης.

Σχετικά Άρθρα