slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: Στην Θάσο δεν υπάρχει χρόνος για λόγια…

“Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στη Βουλή ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση τεσσάρων υπουργείων για να στηρίξουμε στην πράξη τους κατοίκους της Θάσου.

Η έκταση της καταστροφής είναι μεγάλη, όπως διαπίστωςα από την επίσκεψή μου στο νησί λίγες ώρες μετά τη θεομηνία. Ευθύνη μας είναι να λάβουμε γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης των υποδομών του νησιού.

Απαιτούνται τώρα πράξεις και πρωτοβουλίες για να επιστρέψει η ζωή στο νησί σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για λόγια.” αναφέρει στην σελίδα του στα social media  ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης

«Να αποκατασταθούν οι υποδομές και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Θάσου»

Την παρέμβαση και την εμπλοκή τεσσάρων υπουργών και υπουργείων ζητάει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Θάσο μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ομαλοποίηση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, με θέμα «Μέτρα και ενέργειες για την αποκατάσταση των υποδομών και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θάσο».

Όπως αναφέρει, από τις έντονες και επαναλαμβανόμενες σφοδρές καταιγίδες, προκλήθηκαν εκτεταμένες  ζημιές και πλημμύρες στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις ιδιωτών, καθώς και στον πρωτογενή τομέα, με περιοχές του νησιού μάλιστα να κηρύσσονται άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή των πολιτών, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν και ποιες επιπλέον πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβουν, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσουν και ποιους φορείς θα εμπλέξουν προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι οι δυνατοί μηχανισμοί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Λαζαρίδη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

            Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο

            Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή

            Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: Μέτρα και ενέργειες για την αποκατάσταση των υποδομών και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θάσο

Το νησί της Θάσου επλήγη πρόσφατα από έντονες και επαναλαμβανόμενες σφοδρές καταιγίδες (22 – 25 Νοεμβρίου 2019) με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες  ζημιές και πλημμύρες στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις ιδιωτών, καθώς και στον πρωτογενή τομέα.

Τα φαινόμενα και οι ζημιές που προκάλεσαν ήταν τόσο έντονα κατά τόπους που περιοχές του νησιού κηρύχτηκαν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με δεδομένο ότι η άμεση και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή είναι εξαιρετικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική συνοχή της Θάσου, καθώς αποτελεί τον βασικό πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας και επειδή η προστασία των πολιτών και η άμεση στήριξη από την πλευρά της πολιτείας αποτελεί για την Κυβέρνηση στόχο πρωταρχικής σημασίας,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε έμπρακτα να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην άμεση στήριξη και στην ομαλοποίηση της καθημερινότητας των κατοίκων;
  1. Ποιες επιπλέον πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβουν, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσουν και ποιους φορείς θα εμπλέξουν ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι δυνατοί μηχανισμοί για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που υπέστησαν πολίτες, επιχειρήσεις και αγρότες της Θάσου;

Σχετικά Άρθρα