slider Τελευταία Νέα

Μαγικό Ξάνθης: Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να διαπράξουν κλοπές από οικίες 2 ηλικιωμένων

 

Συνελήφθησα στις 22-8-2018, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τέσσερις  (4) ημεδαποί, ηλικίας 48, 30, 28 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Αναλυτικότερα, οι δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν αρχικά στην οικία 73χρονης ημεδαπής στο Μαγικό Ξάνθης και με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών, ενώ απασχολούσαν την 73χρονη, ένας από αυτούς επιχείρησε να εισέλθει στο εσωτερικό του σπιτιού από ανασφάλιστο παράθυρο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον γιο της 73χρονης και ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην οικία 85χρονου ημεδαπού, όπου με την ίδια μεθοδολογία, προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθόσον αντιλήφθηκαν τους ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και επιχείρησαν να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο όχημα και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λευκά είδη και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα