slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Μάκης Βορίδης: «Αντιμετωπίζουμε τον καπνό ισότιμα με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης την Τετάρτη (28/8/2019).

Οι εκπρόσωποι της Διεπαγγελματικής ενημέρωσαν ενδελεχώς τον Υπουργό για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο. Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του τους ανέλυσε τις προοπτικές ενόψει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ τονίζοντας, στο πλαίσιο αυτό, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την προστασία των μικροκαλλιεργητών.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι ο ίδιος και η ηγεσία του Υπουργείου «αντιμετωπίζουμε τον καπνό όπως τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα» και στη λογική αυτή συζητά τόσο τη συμπερίληψη της καλλιέργειάς του στα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αλλά και την επανένταξή του στη δράση κατά της νιτρορύπανσης.

Σε ό,τι αφορά το καθεστώς που ισχύει για τους εργάτες γης ανέφερε ότι θα έχει σχετική συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης προς όφελος των καπνοπαραγωγών. Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Σχετικά Άρθρα