Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν με τις προτάσεις μου ξεβολεύω το χθες των λίγων αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το αύριο των πολλών»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» των δημοσιογράφων, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουμε πολιτικές διαφορές. Έχουμε διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και για το ρόλο που πρέπει να έχει η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μου κάνει εντύπωση που ακούω τα περί απολύσεων από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μου κάνει εντύπωση που τα ακούω τώρα. Ως Πρόεδρος της Βουλής είχε ψηφίζει όλες τις παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση και δεν θυμάμαι να είχε εκφράσει οποιαδήποτε αντίρρηση.

Πρέπει να σταματήσουμε να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων αν θέλουμε να πάμε στην νέα εποχή. Στεναχωριέμαι να ακούω κριτική που μου ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται τώρα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ανησυχούν. Αν με τις προτάσεις μου ξεβολεύω το χθες των λίγων αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το αύριο των πολλών. Με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν θα προχωρήσουμε μπροστά.

Μπορώ να μετατρέψω σε ένα σύγχρονο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να διευρύνω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια, να επανασυνδεθώ με παραγωγικές δυνάμεις του τόπου κρατώντας ακέραιο τον κορμό του Κόμματος.

Μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να μπορεί να συνυπάρχει ο μετριοπαθής κεντρώος με τον παραδοσιακό δεξιό.

Η Κυβέρνηση δεν θα βρει βολικό δεκανίκι με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Οι μειώσεις των συντάξεων που έρχονται είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

H δημόσια στήριξη δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Έλαβα το 30% χωρίς να έχω τη στήριξη κανενός. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Η πλειοψηφία στον πρώτο γύρο ψήφισε ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία.

Οι διακρίσεις Μητσοτακικών – Καραμανλικών ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα. Θεωρώ ότι υπηρετώ την παρακαταθήκη και τις αρχές του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Κόμματος και το ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Είμαι τελείως αρνητικός στους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν τα αναδρομικά.

Σχετικά Άρθρα