Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κοπή βασιλόπιτας και βραβεύσεις από τον σύλλογο ποντίων Ξάνθης

pontioi xanthis basilopoita OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την συμμετοχή πολλών μελών ο Σύλλογος μας έκοψε την βασιλόπιτα του την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και να επαινέσει τα παιδιά των μελών που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά η πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς  τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακ- Θράκης κ Παυλίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κων/ντίνος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’ΣΣ, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Στάνσιου Πέπη, η πρόεδρος των Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιάτων Ξάνθης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.

Μέτα το καλωσόρισμα του Προέδρου κ. Ρωμανίδη Θεοδώρου, νεαρά παιδιά του Συλλόγου παρουσίασαν για πρώτη φορά στην ποντιακή διάλεκτο το μικρό θεατρικό «Ο χρόνος και οι 12 μήνες» και  απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και εξαιρετικά σχόλια για την εμφάνιση και την πολύ ωραία χρήση της διαλέκτου.

Ακολούθησε η απονομή επαίνου στους αριστούχους και στους επιτυχόντες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Βραβεύθηκαν συνολικά 14 μαθητές και μαθήτριες.

Καραπάνου Καλλιόπη, Κέλλερ Γεώργιος, Κουμουλίδης Χρήστος, Κυρλίδης Ελευθέριος, Παπαδοπούλου Μαρία, Τσατλίδου Μαρία, Φωτιάδου Ζωή, Λομβαρδέας Οδυσσέας, Κουμουλίδης Γεώργιος, Αβραμίδου Δέσποινα, Βογιατζή Ειρήνη, Ιορδανίδου Μαρία, Κυρλίδου Ραφαέλα, Παπαδόπουλος Σπυρίδων

Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο  Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του Συλλόγου για τις δραστηριότητες του και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσπάθεια στην διατήρηση του πολιτισμού  και των παραδόσεων των Ελληνισμού του Πόντου.  Προσέφερε δε στον Σύλλογο το βιβλίο «Δίπτυχα  της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2015» που είναι αφιερωμένα «εις την γενοκτονίαν του Ποντιακού Ελληνισμού επί τη συμπληρώσει εκατονταετηρίδας διώξεων και βιαιοπραγιών κατά του Ελληνικού στοιχείου του Πόντου και των λοιπών περιοχών της Ανατολής, 1915-2015».

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Καλή χρονιά. Και του χρόνου.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο