Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής για τους γεννηθέντες το 1998

Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του έτους που συμπληρώνεις το 18ο έτος της ηλικίας σου (πχ οι γεννηθέντες το έτος 1997, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2015, οι γεννηθέντες το 1998, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2016 κ.o.κ).

Μπορείς να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή Στρατολογική Υπηρεσία σε εξυπηρετεί. Θα πρέπει να έχεις μαζί σου αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής σου ταυτότητας και πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων που θα προμηθευτείς εγκαίρως από το Δήμο. Εφόσον αντιμετωπίζεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας συστήνουμε να καταθέσεις συγχρόνως σχετική γνωμάτευση ή βεβαίωση γιατρού. Η κατάθεση του ΔΑ γίνεται ηλεκτρονικά από το προσωπικό των Υπηρεσιών αυτών.

Σε περίπτωση που δεν κατέθεσες εμπρόθεσμα Δελτίο Απογραφής σε κάποια Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ, μπορείς πατώντας εδώ να «κατεβάσεις» προς εκτύπωση, σχετική αίτηση και Δελτίο Απογραφής, προκειμένου αφού τα συμπληρώσεις και τα υπογράψεις, να τα καταθέσεις ή να τα αποστείλεις ταχυδρομικά στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία που σε παρακολουθεί.

Επίσης για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να καταθέσεις – αποστείλεις και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής σου Ταυτότητας ή των σελίδων του Διαβατηρίου σου με τα ληξιαρχικά σου στοιχεία ή Πιστοποιητικό Δήμου περί εγγραφής σου σε Μητρώα Αρρένων.

Επισημαίνεται ότι όσοι από τους παραπάνω στρατεύσιμους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δηλώσουν κάποια πάθηση θα πρέπει επιπλέον να επισυνάψουν και αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων ή βεβαιώσεων στα οποία να περιγράφεται η πάθηση ή η βλάβη της υγείας τους.

Πίνακα με στοιχεία επικοινωνίας των Στρατολογικών Υπηρεσιών μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννηθέντες 1998) θα μπορούν να εκτυπώσουν Αποδεικτικό Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής την επόμενη της κατάθεσής του, πατώντας εδώ.

Σχετικά Άρθρα