Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Η τελευταία μέρα στο Θεατράκι στο Μονοπάτι της Ζωής με τον Βασίλη Μπουζούρη

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΟΣΥΝΘΟΥ 2014 Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Mpoyzoyrhs S S S

Οι τέταρτες Γιορτές Κόσυνθου 2014 είχαν μια περιπετειώδη πορεία, λόγω καιρικών συνθηκών τις δύο πρώτες μέρες. Το 3ο Φεστιβάλ Hıp Hop μεταφέρθηκε και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με μεγάλη συμμετοχή στο Νόστος Μπαρ.

Την Κυριακή έγινε η παράδοση της νέας Φωλιάς Βιβλίου στην Πλατεία Φιλελλήνων μπροστά από το Μονοπάτι της Ζωής. Πολλοί / πολλές ήταν όσοι πήραν κάποιο βιβλίο που διάλεξαν.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν ντοκυμαντέρ από την Ξάνθη για την Ξάνθη. Πρώτο το διάρκειας 55 λεπτών έργο του Κώστα Μαυρομάτη ‘Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης’. Στη συνέχεια τα ντοκυμαντέρ ‘Αγάπη σε άσπρο μαύρο’ (12.54) και » Μονολογώ» (16.14), που είναι παραγωγές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Δημιουργοί της περιοχής μας εξέθεσαν έργα τους. Συγκεκριμένα η κυρία Αθηνά Μπακαλίδου και η κυρία Σταματίνα Σταματίου που ασχολούνται εδώ και τρία χρόνια με το χειροποίητο κόσμημα παρουσίασαν στο κοινό κοσμήματα φτιαγμένα από διάφορα υλικά, με μεράκι και γούστο.

Η βραδιά έκλεισε με το Βασίλη Μπουζούρη που από δίσκους βινυλίου αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας “εικονογράφησε” ραδιοφωνικά και πολύπλευρα το Γιώργο Ζαμπέτα. Ακούστηκαν σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και ηχογραφήσεις του ανεπανάληπτου βάρδου της νεοελληνικής μουσικής.

Πλήθος πολύ παρακολούθησε την τρίτη αυτή βραδιά δίπλα στον Κόσυνθο, με τη δροσιά και τον ψίθυρο του ποταμού.

Ο Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης Θανάσης Μουσόπουλος και τα μέλη του Γ. Κωτούλας, Μ. Σπανίδης και Θ. Μαυροδής ευχαρίστησαν όλους / όλες και τους κάλεσαν πάλι 1 Σεπτεμβρίου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ευχαρίστησαν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για τη συνδρομή του, όπως και Τα ΜΜΕ της Ξάνθης για την προβολή των Γιορτών και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης που ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο