Μουσική Τελευταία Νέα

Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στην σκέψη

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του Χατζηδάκειου Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στην πόλη μας

 

Με Χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε το τριήμερο εκδηλώσεων του Χατζηδάκειου Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στην πόλη μας

Μία πρωτοβουλία που πρέπει να χειροκροτήσουμε όλοι οι Ξανθιώτες. Πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ταπεινούς εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου με γνώμονα την αγάπη τους για την μουσική και τον  τόπο μας , και άξιους γονείς παιδιώνόπως  επίσης  και με την δυναμική   στήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, του Δήμου Ξάνθης, το Δήμου Αβδήρων, Μουσικό Σχολείο Ξάνθης,  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ξάνθης και του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Αυτές τις μέρες στην πόλη μας γεννήθηκε ένας θεσμός, τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, να τον αναδείξουμε περισσότερο  και να τον διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου. Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν τελειώνει ποτέ.

Αυτός ο θεσμός είναι δώρο που μας χάρισε απλόχερα ο μεγάλος ΟΡΦΕΑΣ  και ο σύγχρονος μεγάλος μουσουργός της Ξάνθης μας ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ως ευγνωμοσύνη  για την γενέτειρα πόλη του, τον τόπο μας.

Τρείς μέρες η Ξάνθη μας φιλοξένησε και γεύθηκε τις γνώσεις και τις ικανότητες ενός πολύτιμου και ξεχωριστού συνόλου μαθητών της Χώρας μας, το φυτώριο, τον γόνο  του πολιτισμού της Ελλάδας.  Η νέα γενιά της Χώρας μας θα καμαρώνει για τους περισσότερους από αυτούς απολαμβάνοντας μουσικές δημιουργίες  τους στα επόμενα χρόνια.Πρέπει να στοχεύσουμε δυναμικά,   ώστε αυτός ο θεσμός με την αξιοποίηση των δύο μεγάλων μουσουργών διεθνούς φήμης τουΟΡΦΕΑ  και ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ   να απλωθεί σε όλα τα μουσικά σχολεία της Ευρώπης. Να καθιερωθεί ένα δεκαήμερο φεστιβάλ, μία Ευρωπαϊκή  Γιορτή Μουσικής  στην πόλη μας με χιλιάδες συμμετοχές με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΛΙΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ» . Φανταστείτε τι θα μπορούσε ο θεσμός αυτός να προσφέρει στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη την Θράκη…Όλοι οι φορείς από σήμερα θα πρέπει δυναμικά να δραστηριοποιηθούμε σ αυτή την κατεύθυνση ώστε να αποτελέσει το ΛΙΚΝΟ   πολιτισμού και προόδου για όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης

Στυλιανός Μωραΐτης

Σχετικά Άρθρα