Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η θεατρική ομάδα του 8ου Γυμνασίου Δροσερού Ξάνθης….ταξιδεύει  !

Ένα όμορφο σχολικό ταξίδι ξεκίνησε η θεατρική ομάδα του 8ου Γ/σιου Ξάνθης.

Μετά την πετυχημένη παρουσία των μαθητών του Δροσερού στο θέατρο Μονής Λαζαριστών Θεσ/νίκης, η ομάδα θεάτρου του σχολείου έχει καταρτίσει «πρόγραμμα εμφανίσεων».

Οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και οι προσωπικές ιστορίες των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που ήρθαν στην πατρίδα μας, ξεκίνησαν για να φτάσουν όσο μακριά γίνεται τα μηνύματα του ρατσισμού, της διαφορετικότητας και της παγκόσμιας κοινωνικής αποδοχής και βοήθειας .

 

–         Μετά το Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, σειρά είχε το ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής (Νικολάου Μ) και η τηλεοπτική εκπομπή «Μεσημεριανή Επικοινωνία» της ΕΤ 3 που αφιέρωσαν χρόνο και βήμα σε μαθητές και καθηγητές της παράστασης.

–         Στις 5/04 η θεατρική ομάδα θα βρίσκεται στο σχ. αμφιθέατρο του 2ου Γ/σιου, όπου σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό ΔΔΕ Ξάνθης (Λ.Τσεκούρα) θα παρουσιάσει το δρώμενο στο μαθητικό και εκπαιδευτικό κοινό του σχολείου, στα πλαίσια της φετινής σχ. θεματικής εβδομάδας.

–         Στις 9/05 το απόγευμα οι μαθητές θα ανοίξουν την προγραμματισμένη εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ στο δημοτικό αμφιθέατρο, στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ (Κ. Κλούρη).

–         Στην συνέχεια το θεατρικό θα εμφανιστεί στο Μουσικό Γ/σιο Ξάνθης (10/05) , όπου εκτός των άλλων οι μαθητές θα γνωρίσουν και θα ξεναγηθούν στις σχολικές εγκαταστάσεις, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον χαρακτήρα και την οργάνωση του σχολείου. Εξάλλου η σχέση των μαθητών Δροσερού με την μουσική είναι δεδομένη και προέρχεται κατευθείαν μέσα από τον πολιτισμό τους.

 

Το θεατρικό ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν για τους μαθητές του Δροσερού Ξάνθης που γνωρίζουν την εκπαίδευση μέσα από το σχολικό θέατρο που φαντάζει πλέον «διαβατήριο» για να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους….

Σχετικά Άρθρα