Έβρος Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την εργοδοσία του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης

casino

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την εργοδοσία του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, που αφήνει 130 περίπου εργαζόμενους «στον αέρα», με την απόφασή της να προβεί στην μετεγκατάσταση και τη λειτουργία, του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Η εργοδοσία έκανε χρήση απόφασης της Υπουργού Ο. Κεφαλογιάννη που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη Κ. Πυλαδάκη, για την παραπάνω ενέργεια. Η εργοδοσία αποβλέπει στην αύξηση της κερδοφορίας της και στην αντικατάσταση των «παλαιών» εργαζομένων, που επί χρόνια υπεράσπιζαν τα δικαιώματά τους, στην σταδιακή τους αποχώρηση και την αντικατάστασή τους με νέους πιο «φθηνούς».

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» γνωρίζει ένα μόνο νόμο. Το νόμο του κέρδους. Αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των λουκέτων, της μεταφοράς επιχειρήσεων, είναι πάντα οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάλειπτα να θεωρούνται «επενδυτές», τους οποίους η κυρίαρχη πολιτική τους εξυπηρετεί με νέα προνόμια.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που «πίνουν νερό» στην ανταγωνιστικότητα – επιχειρηματικότητα, που καλλιεργούν την ταξική συνεργασία, τους θέλουν «παράπλευρες απώλειες» του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και κέρδους. Με διεκδικητικούς αγώνες, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, να παλέψουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μην χάσει κανείς εργαζόμενος την δουλειά του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα