Γενική

Η απάντηση της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών για την γεωγραφία

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες ανεπίσημων (πλην δημοσιοποιημένων) πληροφοριών για μήνυση που υπέβαλλε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου εναντίον της Ένωσης, επειδή προσεβλήθη λέει από το περιεχόμενο της αφίσας που κυκλοφορήσαμε εν όψει της ενημερωτικής συνάντησης με τους τοπικούς φορείς που έλαβε χώρα προ μηνός περίπου. Ποιο ήταν το επίμαχο περιεχόμενο; Μια γελοιογραφία ενός από τους καλύτερους του είδους, του Ανδρέα Πετρουλάκη, δημοσιευμένη σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα των Αθηνών, με την προσθήκη των φράσεων «Η Ξάνθη υπερασπίζεται την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου- Δωρεάν ποιοτική υγεία για όλους»!
Αν δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο (έχει και η γελοιότητα τα όριά της), αποτελεί τόσο ακραία προκλητική ενέργεια που δυσκολεύεται να την πιστέψει κανείς. Η οποία μάλιστα, ας σημειωθεί, εκδηλώνεται ταυτόχρονα με την έναρξη της ισχύος των προβλέψεων των μνημονίων για θέση σε αργία/διαθεσιμότητα (συγκεκαλυμμένη απόλυση), οποιουδήποτε εργαζόμενου απλώς παραπέμπεται πειθαρχικά ή ποινικά χωρίς να έχει καταδικαστεί. Αν αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης, τότε τι αποτελεί; Χώρια που οι ψευδώς μηνυόμενοι και συκοφαντούμενοι γιατροί, αντί για την καθημερινή μάχη για να συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπρέπεια, εν μέσω τρομακτικών προβλημάτων, το δημόσιο Σύστημα Υγείας, καλούνται να διαθέσουν σημαντικούς πόρους (από τους ανύπαρκτους πλέον), πολύτιμο χρόνο και ψυχικό κόστος επί σειρά ετών για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Αν σκοπός τους είναι να διαλύσουν εντελώς το νοσοκομείο για να κάνουν οικονομία, ας βγουν να το πουν καθαρά, χωρίς να μετέρχονται τέτοιων ευτελών πρακτικών. Μπορούμε να τους διευκολύνουμε καταθέτοντας ομαδικά τις παραιτήσεις μας.
Καλούμε κάθε δυνητικά εμπλεκόμενο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να συμβάλλει στην αποκατάσταση της λογικής και των συνθηκών σχετικής ηρεμίας στο νοσοκομείο. Άλλως η αντίδραση των γιατρών θα είναι σφοδρή, ανάλογη του μεγέθους της πρόκλησης.
Κλείνουμε με απόσπασμα πρόσφατης επιφυλλίδας σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα: «H αμετανοησία του πολιτικού συστήματος, η αδυναμία του να αναμετρηθεί με τις εφιαλτικές για την ελλαδική κοινωνία συνέπειες της μωρίας-ανικανότητας-φαυλότητας των διαχειριστών του, βυθίζει στον πνιγμό και στην απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες. Kάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα, επιβεβαιώνεται ο ρεαλισμός της περιφρονημένης, τρία χρόνια τώρα, λογικής: Eίναι παραφροσύνη να ανατίθεται στους αίτιους και αυτουργούς των εγκλημάτων η σωτηρία από τις συνέπειες των εγκλημάτων. Eίναι αμετανόητοι». Για όποιον νομίζει ότι προσβάλλεται, ξέρει το δρόμο.
ΥΓ: Δήλωση Ακριβόπουλου στην εφημερίδα Εμπρός (Ιούλιος 2012, ρεπορτάζ Ελένη Διαφωνίδου): «Το Νοσοκομείο της Ξάνθης έχει δύο πρόσωπα. Αν είσαι στους «μέσα» απολαμβάνεις ευρωπαϊκού επιπέδου υποδομές και εξαιρετικούς γιατρούς, αν είσαι στους «έξω» βιώνεις ταλαιπωρία και συνεχή προβλήματα». Εύλογη ερώτηση: ποιος δυσφημεί το νοσοκομείο;
Τιπς

σ.σ. Ο κ. Ακριβόπουλος έχει μεγάλη ιστορία στην πολιτική ζωή της Ξάνθης θα έπρεπε λοιπόν και ο ίδιος και άλλο πολιτικοί να έχουν κατανοήσει τον σκοπό της γελοιογραφίας και το ότι περισσότερο διακωμωδούν οι γελοιογράφοι κάποιες καταστάσεις παρά πολιτικολογούν!!! (Η γελοιογραφία ΔΕΝ μπορεί να αποποινικοποιηθεί κύριοι… Μην χάνουμε και το μέτρο!).

Σχετικά Άρθρα