Ατζέντα Τελευταία Νέα

«Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

genoktonia pontion

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014. «Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 15290/15-04-2014 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 11η Μαΐου 2014, ημέρα Κυριακή. Οι εκδηλώσεις που ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι οι παρακάτω:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι  τη δύση του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 11  Μαΐου 2014

Ώρα   8:00. Επίσημη  έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ώρα 10:30. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Σύντομη ομιλία για το χρονικό της ημέρας από την υπάλληλο της Π.Ε. Ξάνθης Τσανοπούλου Κλεάνθη.

Ώρα 10:45. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή  Δ΄Σ.Σ., το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, το Λιμενάρχη Λάγους, το Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών,  τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων οργανώσεων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την επέτειο αυτή.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική του Δ’ Σ.Στρατού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης (Πάροδος Θερμοπυλών 8)

Ώρα 19:50. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ξάνθης

Καραλίδης Φώτιος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο