slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Ε! Ναι αυτή ήταν καλή διαχείριση… Με κλειστό κολυμβητήριο… Λογαριασμός της ΔΕΥΑΞ 39.025 ευρώ!!! (Ρε που πάμε ρε!)

Διαβάζω με έκπληξη στην Θράκη… και αναρωτιέμαι τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα για την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ξάνθης και της ΔΕΥΑΞ…

Με κλειστό κολυμβητήριο επί πέντε χρόνια… Λογαριασμός της ΔΕΥΑΞ 39.025 ευρώ για… 58.848 κυβικά

Μοιάζει σαν ανέκδοτο, αλλά τελικά φαίνεται πως είναι μία «φαιδρή πραγματικότητα»! Συν όλα αυτά και μια πρωτοτυπία, αφού πρόκειται για έναν λογαριασμό ύδρευσης ύψους 39.000 ευρώ για έναν δημοτικό χώρο (του ιδίου Δήμου), ο οποίος όμως είναι κλειστός εδώ και… πέντε χρόνια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Πρωταγωνιστές» στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ο Δήμος Ξάνθης και η ΔΕΥΑΞ εκ των οποίων η δεύτερη απαιτεί από τον πρώτο το ως άνω ποσό (39.025 ευρώ) για οφειλή ύδρευσης που αφορά τον χώρο του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές του 2015 το «ρολόι» μέτρησης νερού στο κολυμβητήριο μηδενίστηκε (καθόσον έκλεισε η δομή), όπως και τα χρέη του κολυμβητηρίου προς την ΔΕΥΑΞ.

Ενδιάμεσα όμως υπήρξε επαναλαμβανόμενη ενημέρωση της υπηρεσίας για διαρροές του νερού με αποτέλεσμα μάλιστα να παρέμβουν τα συνεργεία και να κλείσουν την κεντρική βάνα. Αυτό ωστόσο συνέβαινε για αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά το «ρολόι» ως εκ θαύματος συνέχιζε να γράφει!

Την ίδια χρονική περίοδο η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ συμβούλευε τους δημότες για «ορθολογική διαχείριση» του νερού και εξοικονόμηση των πολύτιμων υδατικών πόρων!

Η «Θ» δημοσιεύει σήμερα τον πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΥΑΞ προς το κολυμβητήριο Ξάνθης (το οποίο υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια), όπου εμφανίζεται η οφειλή ύψους 39.025 ευρώ για μια περίοδο που ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!

Τα συνεργεία ενημέρωναν για διαρροή αλλά το νερό συνέχιζε να τρέχει…σαν ποτάμι!

 

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα που εγείρονται λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι: α) Τι έκανε η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, από την στιγμή μάλιστα που υπήρχε διαρκής ενημέρωση γι’ αυτές τις διαρροές, με τα συνεργεία απλά να κλείνουν την βάνα; β) Πως είναι δυνατόν να καταγράφονται- καταναλώνονται 58.848 κυβικά μέτρα νερού, αξίας 39.025 ευρώ και όλα αυτά να επιβαρύνουν τον δημοτικό κορβανά και άρα τους δημότες της Ξάνθης που στην ουσία είναι… «πεταμένα» λεφτά για «πεταμένο» νερό;

Θα πρέπει λοιπόν τόσο η απελθούσα δημοτική αρχή, όσο και η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ να δικαιολογήσουν αυτό το τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση δεκάδων χιλιάδων κυβικών σε μία κλειστή δομή;

Επειδή και άλλη φορά η «Θ» έθιξε θέματα που αφορούσαν στην πρώην δημοτική αρχή και την απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ και αντί απαντήσεων δέχθηκε «επιθέσεις» με συκοφαντικές αναφορές, στην προκειμένη περίπτωση θα περιμένουμε στοιχεία με νούμερα και προπαντός με ημερομηνίες για να βγάλουν οι Ξανθιώτες ασφαλή συμπεράσματα…

 

Σχετικά Άρθρα