Αγροτικά Τελευταία Νέα

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ

kthnotrofoi

«Όταν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δοκιμάζονται από πέρυσι με την ευλογιά και φέτος με τον καταρροϊκό πυρετό, είναι γαϊδουριά της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να μη τους καταβάλει τις οφειλόμενες εξισωτικές αποζημιώσεις. Κατανοώ πλήρως την αγανάκτησή τους, όπως και το έντονο ύφος της ανακοίνωσης τους, η οποία επί της ουσίας, απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Αυτό δήλωσε, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου και ηγείται.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

κ. κ. Υπουργοί,

Χωρίς σχόλια σας παραθέτω ανακοίνωση των κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χρονίζουσες οφειλές στις εξισωτικές αποζημιώσεις τους.

Σας υπενθυμίζω ότι οι ΑΜ-Θ κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί από πέρυσι λόγω ευλογιάς, που δυστυχώς επανέκαμψε, ενώ τώρα δοκιμάζονται και από τον καταρροϊκό πυρετό. Φυσικά με τεράστια οικονομική ζημιά, την οποία δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να επουλώσει η όποια αποζημίωση, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν και η οποία επί της ουσίας απευθύνεται στον Πρωθυπουργό (εξ ου και απευθύνω την παρούσα Ερώτηση και στον Υπουργό Επικρατείας), έχει ως εξής:

«Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να παίζουν με την ψυχική υγεία των κτηνοτρόφων.

Για το φιάσκο των απλήρωτων κτηνοτρόφων ευθύνη φέρουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της πληρωμής” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ανακοίνωσης ενώ παράλληλα τονίζεται πως “αν οι υψηλά αμειβόμενοι πολιτικοί, σύμβουλοι και εκλογικά αποτυχημένοι πολιτευτές,  επικεφαλής  του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, θεωρούν ότι δεν μπορούν να λύσουν τυπικά προβλήματα, όπως αυτό των επιλέξιμων βοσκοτόπων, τους καλούμε να παραιτηθούν.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τους διόρισε, φέρει ακέραια την ευθύνη της επιλογής των αδιάφορων και των ανίκανων.  Σας καλούμε για τελευταία φορά, να προχωρήσετε άμεσα στην πραγματική πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας.

Η υπομονή έχει και τα όριά της».

Και σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί,

1.Θα προχωρήσετε άμεσα στη πραγματική πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους;

2.Αντιλαμβάνεσθε το δίκαιο του αιτήματός τους, το οποίο, προφανέστατα, δεν αφορά μόνο την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, αλλά όλη τη χώρα;

3.Έλαβε κ. Υπουργέ Επικρατείας, γνώση της ανακοίνωσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και τί απαντά στους κτηνοτρόφους, μέσω των ενεργειών του;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο