slider Οικολογία Τελευταία Νέα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»: Ο Χατζηδάκης ρωτά την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων

Ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να πληφορορηθεί την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επισήμανε, με βάση τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για την επεξεργασία και διαχείριση των αιτήσεων που θα κατατεθούν εκτός τραπεζών, ο σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ θα μπορεί να υποδεχθεί αιτήσεις μετά τον Απρίλιο του 2018.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει στην ερώτηση ότι δεν έχουν εκδοθεί ο Οδηγός του Προγράμματος ώστε να προετοιμαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων και οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ. και ζητά να τεθεί το πρόγραμμα σε άμεση προτεραιότητα.

«Η αγορά και τα νοικοκυριά στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και το “Εξοικονομώ” θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για τα νοικοκυριά, και να δώσει μια οικονομική ανάσα στην οικονομία, και στα πολλά επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή τα οποία έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις του εξοικονομώ κατ οίκον αφορούν:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  2. Αντικατάσταση συστημάτων σκίασης.
  3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής.
  4. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης.
  5. Αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» την κατοικίας σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 75% στην ανακαίνισή της, επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση. Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τηλ. 6947267737 και 2541600699

Σχετικά Άρθρα