Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επιτυχημένη η παρουσία της ΠΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη

philoxenia (4) philoxenia philoxenia (1) philoxenia (2) philoxenia (3)

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μπορεί να είναι η έκπληξη στον τουρισμό για το 2015» δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσημη συνέντευξη τύπου των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, στην οποία η ΠΑΜ-Θ συμμετείχε με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίπτερο. Η Υπουργός Τουρισμού συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO κ. Αναστάσιο Τζήκα και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, τίμησαν με την επίσκεψη τους το περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16 Νοεμβρίου, είχε καθαρό μήνυμα – κάλεσμα που έκανε αίσθηση: «ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ». Στόχος να ξαναφέρει στη σκέψη των Ελλήνων αλλά και των ξένων επισκεπτών της έκθεσης, τα πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τον παρθένο φυσικό πλούτο, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τον πλούτο γεύσεων και παραδόσεων.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης όρισε τον καθαρό στόχο της Περιφέρειας λέγοντας σχετικά: «Η ΠΑΜ-Θ με άριστο οδικό δίκτυο τόσο στο εσωτερικό της Περιφέρειας όσο και στις δυνατότητες πρόσβασης από την υπόλοιπη Ελλάδα και τις όμορες χώρες πρέπει να αποτελέσει την επιλογή-προορισμό για ποιοτικές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα δύο υπέροχα νησιά μας η Θάσος και η Σαμοθράκη, οι πεντακάθαρες παραλίες σε όλο το μήκος της περιφέρειας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, τα Σπήλαια Αγγίτη και Κύκλωπα Πολύφημου, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το Δέλτα του Έβρου, και οι Μαιανδρισμοί του Νέστου, τα Φλαμίνγκος στη Λίμνη Βιστωνίδα, η οροσειρά της Ροδόπης, το Πάρκο της Δαδιάς, τα Μεταξωτά στο Σουφλί  είναι μόνο κάποια ενδεικτικά μέρη που ένας απαιτητικός επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί. Γιορτές μοναδικές σε κάθε σημείο όλο το χρόνο, απολαυστικά ντόπια γαστριμαργικά προϊόντα, ποικίλοι τρόποι διασκέδαση, φιλόξενοι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δείξουν αυτές και άλλες πολλές από τις ομορφιές του τόπου τους στον επισκέπτη που θα έρθει να ανακαλύψει τα μυστικά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο στόχος του συνθήματος είναι να ξαναθυμίσει τους μοναδικούς προορισμούς και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για επίσκεψη και εξερεύνηση.

Πέρα από τη στόχευση και τον προγραμματισμό γενικότερης προβολής, η πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, για τη δυνατότητα χορήγησης Βίζας 72 ωρών στους Ελληνοτουρκικούς συνοριακούς Σταθμούς, με παρόμοιο τρόπο που χορηγείται σε επισκέπτες από την Τουρκία σε νησιά του Αιγαίου, αποτελεί το πρώτο σκαλί για άμεση αύξηση εισροής επισκεπτών και είναι κρίσιμο αυτό να γίνει αντιληπτό και να υποστηριχθεί στην υλοποίηση του.

Δώδεκα μήνες το χρόνο η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης μπορεί να υποδεχθεί και να ευχαριστήσει όλους όσους θέλουν να ξαναανακαλύψουν τα μυστικά της. Με παρόμοιο τρόπο θα παρουσιάζει και ένα διαφορετικό μήνυμα-στόχο σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που θα λάβει μέρος το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Περιφέρειας ήταν εντυπωσιακή και σε αυτό συνετέλεσε και η συμμέτοχη Δήμων, Φορέων και Επαγγελματιών του τουρισμού που έδωσαν το δικό τους στίγμα με την παρουσίαση τοπικών προϊόντων και την υλοποίηση εκδηλώσεων και παρουσιάσεων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο της ΠΑΜ-Θ παραβρέθηκαν: ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Εκτελεστικής Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ κα. Ζωή Κοσμίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης που είναι υπεύθυνος για όλες τις εκθέσεις της ΠΑΜ-Θ, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ενώ κέντρισε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών αλλά και των απλών επίδοξων τουριστών.

Σχετικά Άρθρα