Οικολογία Τελευταία Νέα

Εορτασμός Παγκόσμιας ημέρας Υγροτόπων στο Ε.ΠΑ.ΜΑ.Θ.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και του ΚΠΕ Βιστωνίδας. Το φετινό σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Οι Υγρότοποι για το Μέλλον μας», δίνοντας την δυνατότητα σε όλους μας να ανακαλύψουμε στην πράξη τα οφέλη που προσφέρουν οι υγρότοποι στον πλανήτη και στους ανθρώπους αλλά και να καταλάβουμε ότι η προστασία των περιοχών αυτών είναι πλέον επιβεβλημένη.

Συγκεκριμένα: τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου έγινε ενημέρωση στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κεραμωτής, που επισκέφθηκαν το ΚΠ Δέλτα Νέστου, για την σημασία της ημέρα και τις αξίες των Υγροτόπων. Στην συνέχεια έγινε και παρατήρηση με τηλεσκόπια διαφόρων υδρόβιων πτηνών στην λ/θ Κεραμωτής. Επίσης το προσωπικό του Φορέα συμμετείχε σε ζωντανή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ENA CHANEL για να ενημερωθεί το κοινό για την παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων.

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου έγιναν εκπαιδευτικές προβολές σε 51 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων, του δημοτικού σχολείου Πολυσίτου, όπου φοιτούν μαθητές από τους παραλίμνιους οικισμούς και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου προβλήθηκε παρουσίαση σχετική με τους υγροτόπους, σε 36 μαθητές της Ε΄ τάξης. Στη συνέχεια τα παιδιά μάθανε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πουλιά, μέσα από το παιχνίδι «φιδάκι» που απολαύσανε στον χώρο της αυλής.

Σχετικά Άρθρα