slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εξαιρετική ημερίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του elisso (46 φωτογραφίες)

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και μείωση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Σπάζοντας τη σιωπή – Ενδοοικογενειακή βία» την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Με πολύ σημαντικές παρουσιάσεις αλλά και παρεμβάσεις από το κοινό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε η περιφερειακή Ενότητα Ξάνθη και αφορούσε στην Ενδοοικογενειακή βία. Παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των εισηγήσεων τα  είδη βίας ενώ παράλληλα και το νομικό πλαίσιο που διέπει την ενδοοικογενειακή βία καθώς και στατιστικά στοιχεία για την περιοχή της Ξάνθης.

Μάλιστα η κ. Βόζενμπεργκ τόνισε ότι η σιωπή στην περίπτωση της βίας σημαίνει ανοχή και συνενοχή αλλά και παρότρυνση επανάληψης του φαινομένου. Εντωμεταξύ ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΜΘ κ. Βασίλης Τραϊφόρος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και  εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφερειακής  Ενότητας Ξάνθης να αγγίξει και να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα είναι πολλαπλώς ωφέλιμη και θα πρέπει να υπάρχει και μία συνέχεια αυτής όχι μόνο από την περιφερειακή ενότητα αλλά κυρίως από τον Δήμο.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης και διοργανωτής της ημερίδας δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, ευχαρίστησε τους αξιόλογους ομιλητές που πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους την ημερίδα και τόνισε ότι οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να ασχολούνται με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών και φυσικά να τους ενημερώνουν.

 

Σχετικά Άρθρα