Κοινωνία Τελευταία Νέα

«Εκοιμήθη» η μοναχή Μαρία της Παναγίας Καλαμού… είχε χτυπηθεί βάναυσα από δυο ληστές πριν 2 χρόνια

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

«Εκοιμήθη» σε ηλικία 79 ετών η μοναχή Μαρία, της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμού.

Η γερόντισσα είχε αφιερώσει την ζωή της στην παναγία και έμενε για πολλά χρόνια στο μοναστήρι της Καλαμού παραχωρώντας σε αυτό και όλη της την περιουσία. Μάλιστα πριν δύο χρόνια δέχθηκε την επίθεση δύο ληστών που μπήκαν στο μοναστήρι για να κλέψουν και ξυλοκόπησαν άγρια την ίδια και μια ακόμη μοναχή του Μοναστηριού, χρησιμοποιώντας ένα στειλιάρι που βρήκαν στην αυλή προκαλώντας στην μοναχή Μαρία πολλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Από τότε η μοναχή ταλαιπωρούνταν από τα τραύματα και σήμερα το πρωί «εκοιμήθη».

Η εξώδειος ακολουθία θα τελεστεί αύριο το πρωί Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμού στις 10:00 παρουσία του συνόλου του κλήρου του νομού Ξάνθης και φυσικά του Μητροπολίτη μας ο οποίος είναι συντετριμμένος από την απώλεια την μοναχής. Η μοναχή Μαρία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους Ξανθιώτες αλλά και τους προσκυνητές της μονής, και την χαρακτήριζε η προσήλωσή της στους μοναστηριακούς κανόνες, όμως αν και η ίδια ήταν πολύ αυστηρή με τον εαυτό της έδινε τα πάντα στους άλλους.

Σήμερα το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία 21:00 με 00:00 το βράδυ παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης αλλά και του μητροπολίτη Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Σχετικά Άρθρα