Ατζέντα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση: Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου, Ξάνθη)

hmera ths eyrophs

Η Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «δήλωσης Σουμάν»: σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε για πρώτη φορά μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όπως κάθε χρόνο, την 9η Μαΐου, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που αποσκοπούν στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου 2014, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, κατά τις ώρες 10.00-15.00.

Τα στελέχη του Κέντρου θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τους πολίτες για θέματα που τους αφορούν άμεσα και για τα οποία η Ε.Ε. λαμβάνει αποφάσεις και χαράσσει πολιτικές.

Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν δωρεάν έντυπα της Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάφορα θέματα και πολιτικές της Ε.Ε. που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σχετικά Άρθρα