Κόμματα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση από το ΚΚΕ Ξάνθης για τα Δεκεμβριανά με μεγάλη συμμετοχή

kke dekembriana (6) kke dekembriana kke dekembriana (1) kke dekembriana (2) kke dekembriana (3) kke dekembriana (4) kke dekembriana (5)

Πραγματοποιήθηκε επιτυχία η εκδήλωση της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ για τα συμπλήρωση 70 χρόνων από  τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 1944. Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με βιντεοπροβολή σημαντικών ιστορικών στιγμών από την εποχή πριν , κατά τη διάρκεια και μετά τις μέρες του Δεκέμβρη. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία με ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται τα γεγονότα του Δεκέμβρη, ανέδειξε την αστείρευτη δύναμη που έχει ο λαός όταν αποφασίζει να διαλέξει τον δρόμο του αγώνα απέναντι στους καταπιεστές του, ντόπιους και ξένους.

Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη για ύπαρξη σωστής επαναστατικής στρατηγικής  την κατάλληλη στιγμή ώστε ο θετικός συσχετισμός δυνάμεων να μετατρέπεται σε επαναστατική πράξη και αλλαγή της κοινωνίας προς όφελος του λαού με τερματισμό της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης με την εγκαθίδρυση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας. Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση για τα ιστορικά διδάγματα και τα γεγονότα της εποχής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ανάγνωση στίχων από της συλλογή «Οι Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου. Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Σχετικά Άρθρα