Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Εγκυμοσύνη και ταξίδι με αεροπλάνο; Να τι πρέπει να προσέξετε

Είναι λογικό τώρα το Πάσχα να θέλετε να φύγετε και να πάτε να περάσετε κάπου όμορφα τις ημέρες αυτές. Αν είστε έγκυος και πρέπει να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας γιατί είναι ο μόνος που ξέρει καλά την κατάστασή σας, από την στιγμή που σας παρακολουθεί. Μόλις πάρετε την συγκατάθεσή του, κράτηστε τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλές:

Αποφύγετε τις πολύωρες πτήσεις εξωτερικού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, καθώς γίνονται σε μεγάλα υψόμετρα, όπου το οξυγόνο είναι λιγότερο.  Αυτό εξαρτάται κι από το μήνα εγκυμοσύνης που βρίσκεστε.

Αν έχετε ούτως ή άλλως πρηξίματα κατά την εγκυμοσύνη, φορέστε ειδικά ρούχα και παπούτσια. Επιλέξτε άνετα χωρίς να σας σφίγγουν πουθενά.
Μπορείτε να συνεννοηθείτε με την εταιρεία από πριν, εάν μπορείτε να έχετε ειδικό μενού, για να αποφύγετε τροφές που δε θέλετε να καταναλώσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.
Να πίνετε πάρα πολλά υγρά κυρίως νερό.
Προτιμήστε τη θέση στο διάδρομο από ότι στο παράθυρο για να μπορείτε να βγαίνετε πιο εύκολα αν θελήσετε να πάτε στην τουαλέτα.
Προσοχή στη ζώνη. Το οριζόντιο κομμάτι της ζώνης πρέπει να είναι  τοποθετημένο κάτω από την κοιλιά, στην κορυφή των μηρών.

Σχετικά Άρθρα