slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ |Φωτογραφίες

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2109 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  ο 1ος Διαγωνισμός Ιστορίας  Γυμνασίων  με θέμα «Παιχνίδια Ιστορίας στο Γυμνάσιο: ένα ταξίδι γνώσεων στον χρόνο και στον  χώρο» , που διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης σε συνεργασία με τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων κα Αγγελοπούλου Άννα   στο χώρο του σχολείου.

Ο διαγωνισμός που απευθυνόταν σε μαθητές    και  καθηγητές   που αγαπούν την Ιστορία , είχε ως στόχο την καλλιέργεια και την ανάδειξη  της ιστορικής σκέψης και συνείδησης , αλλά και  την  σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητικών κοινοτήτων του νομού.

Οι μαθητές  διαγωνίστηκαν σε ερωτήσεις με παιχνιώδη χαρακτήρα ,χρησιμοποιώντας  τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές  και απασχολήθηκαν σε παράλληλες δραστηριότητες . Εκτός από το 5Ο Γυμνάσιο , συμμετείχαν το 1Ο , το 3ο , το 4ο  Γυμνάσιο ,το Γυμνάσιο Αβδήρων και το Γυμνάσιο Πολυσίτου.

Τα πρώτα βραβεία τα μοιράστηκαν  το 4ο Γυμνάσιο , το Γυμνάσιο Αβδήρων και το 5ο Γυμνάσιο  για τις τρεις τάξεις αντίστοιχα. Η οργανωτική επιτροπή που αποτελούνταν από τον Διευθυντή του σχολείου  Πυλαρινό Κωνσταντίνο  , τον Φιλόλογο και Υποδιευθυντή  Μακρή Σωτήρη ,  τη  Φιλόλογο  Νικολή Αλεξάνδρα και την καθηγήτρια Πληροφορικής Κουσκουρά   Ευαγγελία  ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ευελπιστεί να αποτελέσει θεσμό στο μέλλον. Τέλος ευχαριστεί το βιβλιοπωλείο Κουτσούμπα-Παρχαρίδη για την ευγενική χορηγία των δώρων.

 

Σχετικά Άρθρα