Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Δεκάδες μετανάστες από την Συρία περνούν εύκολα τον ποταμό Εβρο

24 lathro (1) 24 lathro

Συνελήφθησαν στις 15-10-2013, το πρωί, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 21 και 22 ετών και δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 38 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι οι δύο υπήκοοι Ιράκ, μετέφεραν τους είκοσι τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι με την σειρά τους, τους επιβίβασαν σε ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τους μετέφεραν με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Η σχετική δικογραφία για τους δύο υπηκόους Ιράκ περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι και ένας κόπτης.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

1 πλαστική βάρκα

1 μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών

1 κόπτης συνολικού μήκους 25 εκατοστών

3 κουπιά

3 πλαστικές τρόμπες αέρα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο