slider Καρναβάλι Ξάνθης Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των ΘΛΕ (Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου)

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες πατρίδες», Μυρωδάτου «Οι Απίθανοι», Μυτιληνιών Καβάλας, «Ο Αμφέραος», «Η Θράκη». Ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης θα παρουσιάσει και απόσπασμα από το έθιμο του «Κιοπέκ Μπέη» του βορείου Έβρου.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 17:00

Μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ. «Νέες Αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙ»

Η ΦΕΞ, ξετυλίγει το κουβάρι του παραμυθιού και σας προσκαλεί στη θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού της Θεάτρου. Μικροί παραμυθένιοι ήρωες σε μια αποκριάτικη ιστορία  που συνέβη κάποτε, ίσως και εδώ… που καταλήγει σε ένα ξέφρενο Μπαλνταφάν!!!

Σκηνοθεσία ΒάνιαΦίτσεβα. Γενική είσοδος 3€, με χυμό ή καφέ, οικονομική ενίσχυση του μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλ 2541025421.

Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ

Πλατεία Ηρώων Ξάνθης, ώρα 18:30

«Ανθρώπινο Ηχητικό Γλυπτό»

Η Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ παρουσιάζει το έργο του Τάσου Τσεσμετζή σε σκηνοθεσία του Πασχάλη Ξανθόπουλου.

Οργάνωση: ΦΕΞ / Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ

Αίθουσα δεξιώσεων –εκδηλώσεων«Διογένης», ώρα 21:00

Μασκέ πάρτι «Μπαλνταφάν Για μεγάλα παιδιά».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Θάμυρις σας προσκαλεί σε ένα «Μπαλνταφάν Για Μεγάλα Παιδιά». Φαγητό, ποτό, κέφι και χορός υπό τους καρναβαλικούς ήχους dj. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα