slider Κοινωνία Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Δείτε πως περιγράφει τις γιορτές παλιάς πόλης που ξεκινούν σε λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης

Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης, διανύοντας την 3η δεκαετία τους, αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός και αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας. Η γνωριμία με τα γραφικά σοκάκια, τα χρώματα, τη μουσική μας φέρνουν όλους πιο κοντά.

Ο πολιτισμός πάντα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της ψυχής της Ξάνθης. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι άλλο παρά μια διαδικασία δημιουργίας. Ίσως ένας τρόπος να ονειρεύεσαι, το καλύτερο, το διαφορετικό, το μυθικό. Όπως η Παλιά Ξάνθη.

Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης αποτελούν την μεγαλύτερη και σημαντικότερη θερινή πολιτιστική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδος. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή του κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας, η οποία είναι παρόμοια με αυτή στο καρναβάλι της Ξάνθης. Πιστεύουμε πως οι επισκέπτες μετά το τέλος της επίσκεψής τους θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την πόλη μας.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, είμαι σίγουρος για την επιτυχία και των φετινών γιορτών της Παλιάς Ξάνθης, όπως κάθε χρονιά άλλωστε.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ξάνθης

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης


Σχετικά Άρθρα