Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Για να δούμε θα το λύσει το θέμα των Παλινοστούντων ο Στάθης Γιαννακίδης;

giannakidhs stathis boyleyths giannakidhs stathis boyleyths (1)

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από το γραφείο τύπου του Βουλευτή του Σύριζα Ξάνθης κ. Στάθη Γιαννακίδη την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, στα γραφεία τηςΔιεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με το πρόβλημα της μη απόδοσης τίτλων ιδιοκτησίας σε δικαιούχους των προγραμμάτων στεγαστικής αποκατάστασης του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (ΕΙΥΑΠΟΕ) που έχουν ολοκληρώσει την αποπληρωμή των δανείων τους.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι κ.κ. Κάλτσου Κατερίνα (Δ/ντρια Γραφείου της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιαννακίδης Ευστάθιος (Ξάνθης), Ρίζος Δημήτριος (Έβρου) και Τσανάκα Αλεξάνδρα (Καβάλας).

Κατατέθηκαν προτάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος, ενώσαν κύρια προτεραιότητα ορίστηκε η στελέχωση της Διεύθυνσης με το απαραίτητο προσωπικό, ειδικότερα σε επίπεδο μηχανικών. Παράλληλα, τέθηκε το θέμα των αδιάθετων ακινήτων και αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη, πάρα τον αυξανόμενο αριθμό αστέγων. Επιπλέον, από πλευράς των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί σειρά ετών μια ευπαθή κοινωνική ομάδα όπως οι Παλιννοστούντες ομογενείς.

(Περιμένουμε με αγονία να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της παραπάνω συνάντησης… αν υπάρξουν δηλαδή!).

Σχετικά Άρθρα