slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γέμισε Τούρκους τουρίστες η Ξάνθη. Σήμερα η γιορτή του Μπαϊραμιού

Κατά χιλιάδες έχουν φτάσει στην Ξάνθη αλλά και στους άλλους δύο νομούς της Θράκης Τούρκοι τουρίστες που ήρθαν για διακοπές με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ που ξεκινά σήμερα. Κύκλοι του τουριστικού κλάδου εκτιμούν ότι η τρέχουσα θερινή περίοδος σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορικά με τις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή και δη στην Ξάνθη.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι η ποιότητα των επισκεπτών είναι εξαιρετική καθώς δεν μένουν μόνο μέσα στα ξενοδοχεία ή τα σπίτια στα οποία φιλοξενούνται, αλλά βγαίνουν στην πόλη αγοράζοντας προϊόντα από την αγορά της, αξιοποιώντας όλα αυτά τα καταστήματα καφέ και εστίασης που υφίστανται στην περιοχή και παρέχουν ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που φέτος εκτός από τα Πομακοχώρια κάνουν μια βόλτα και στην περιοχή της Σταυρούπολης για να απολαύσουν την Παρανέστια περιοχή, πράγμα που δεν συνέβαινε παλιότερα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουνίου έως και 24 Αυγούστου 2017, από το τελωνείο των Κήπων διήλθαν συνολικά 344.300 άτομα, 1150 τουριστικά λεωφορεία και 76.000 οχήματα. Το ίδιο διάστημα διήλθαν από το τελωνείο των Καστανέων 126.000 άτομα, 70 τουριστικά λεωφορεία και 31.000 οχήματα. Τέλος από το συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου, οι εισερχόμενοι ανέρχονται στις 156.100 άτομα, ενώ οχήματα και λεωφορεία στις 60.000.

Σχετικά Άρθρα