slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Αυτός είναι ο Σύριζα!!! Απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας καταγγέλλει το ΚΚΕ στις μαθητικές κινητοποιήσεις στο 4 ο Λύκειο Ξάνθης

Για την προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης των δυνάμεων της ΚΝΕ στο 4ο Λύκειο Ξάνθης

Την Τρίτη 12/12, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί εξόρμηση μελών της ΚΝΕ σε σχολείο της Ξάνθης. Συγκεκριμένα την ώρα που μέλη της ΚΝΕ εξορμούσαν έξω από το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14/12, αστυνομικοί  της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν έξω απ’ την πύλη του σχολείου για να διακόψουν την παρέμβαση.

Ποιος και γιατί ενοχλείται να συζητάνε οι νέοι ότι η κυβέρνηση τους φέρνει ένα βάρβαρο μέλλον, ότι καταργούνε κάθε δικαίωμα στην απεργία, ότι δεν είναι για το συμφέρον τους η δημιουργία Νατοϊκού λιμανιού στην Περιοχή μας, ότι το Λύκειο τους δε λειτουργεί με «κανονικότητα» όπως λέει ο Υπουργός,  όταν ειδικά στο 4ο Λύκειο χρόνια τώρα δεν έχουν κτίριο !!!!

Το συμβάν αυτό είναι μια ακόμα επιβεβαίωση πως τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία. Διόλου τυχαία η κυβέρνηση έχει στείλει εντολή για τον έλεγχο των εισόδων των σχολείων κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση. Να που στοχεύουν!!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έστειλε τα ΜΑΤ σε εργαζομένους που διεκδικούνε χρωστούμενα 18 μηνών απ’ το αφεντικό τους στα Market-in στα Γιάννενα, σε φοιτητές και εργαζόμενους  που παλεύουνε γιατί κλείνουν πανελλαδικά οι λέσχες σίτισης στο υπουργείο Παιδείας, σε φτωχούς οικογενειάρχες που παλεύουν να σώσουν τα σπίτια τους απ’ τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία, τώρα στέλνει την αστυνομία έξω απ’ τα σχολεία να «κυνηγάει» όποιον πάει κόντρα στην πολιτική της και το σύστημα  που υπηρετεί. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσει τους μαθητές από μικρή ηλικία, ώστε να δεχτούν αμαχητί τα μέτρα που τους έχει ήδη φορτώσει στην πλάτη μέχρι το 2060!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει!

Ήδη λάβανε την απάντηση τους από τις αντιδράσεις μαθητών και καθηγητών που αποδοκίμασαν την παρουσία της αστυνομίας. Ακόμα μαχητικότερη απάντηση να είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία  την Πέμπτη 14/12. Παλεύουμε κόντρα σε όλα τα παλιά και νέα μέτρα που οδηγούν στην πτώχευση του λαού και των παιδιών του, για να εξασφαλίζονται αμύθητα ποσά για τα σχέδια των μονοπωλίων. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τις συνελεύσεις των μαθητών, τα 15μελή και 5μελή να καταδικάσουν το συμβάν αυτό και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων.

Τ.Ε ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Σχετικά Άρθρα