Face to Face slider Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Αρκετοί ιστορικοί σύλλογοι δεν συμμετέχουν (και) φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης (δείτε ποιοι είναι)

Πολλοί μεγάλοι και ιστορικοί σύλλογοι δεν συμμετέχουν φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και δεν έστησαν το στέκι τους κυρίως λόγο του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί πέρσι με την φορολογία και τις αποδείξεις (έκδοση αφμ, απόδοση φπα ένσημα ικα κλπ) που θα έπρεπε να εφαρμόσουν για 5- 6 μέρες όλο κι όλο, πράγμα που όμως θα τους έβαζε σε μια διαδικασία φορολογική για όλο τον χρόνο.

Το πρόβλημα αυτό δεν μπόρεσε να το λύσει ο Δήμος Ξάνθης, (παρά του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι προσπάθησε) ούτε καν οι βουλευτές μας (τρεις έχουμε όλοι του Σύριζα μάλιστα) αν και ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης είχε ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να υπάρχει απαλλαγή των συλλόγων από αυτές τις υποχρεώσεις. Έτσι φέτος δεν θα είναι στην παλιά πόλη πολλοί μεγάλοι και ιστορικοί σύλλογοι.

Ενδεικτικά αναφέρω τους: Απαράδεκτους, τον Διόνυσο, τον Σύλλογο Δήμητρα Δαφνώνος, την Κυπριακή Ένωση Φοιτ. και Φίλων, τους Θάμυρις, τους Απίθανους του Μυρωδάτου, τους Φίλους, τους Αμφιτρύωνες, τον Σύλλογο Θρακιωτών Χρυσούπολης, τους Ατίθασους, την Θρακική Θεατρική Σκηνή, τους [email protected], τον Σύλλογο φοιτητών «Η Γέφυρα», τον Σύλλογο Κρητών φοιτητών «Ο Ψηλορείτης» και τον Σύλλογο Ιάσμου οι οποίοι φαίνεται (από το ρεπορτάζ και την βόλτα που κάναμε χθες στην παλιά πόλη) ότι δεν έστησαν στέκι φέτος. (Δεν υπάρχει ούτε “σπιτάκι” ούτε οριοθέτηση χώρου, ούτε ενημερωτική πινακίδα του δήμου όπως υπάρχει για τους υπόλοιπους). Μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν υπάρχουν ούτε στο πρόγραμμα που εκδόθηκε από τον Δήμο Ξάνθης….

Στέκια έστησαν μόνο 25 πολιτιστικοί σύλλογοι οι περισσότεροι από τους οποίους δεν συμμετέχουν στην μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού αλλά απλά συμμετέχουν στις ΘΛΕ με άλλους τρόπους και συμμετοχές σε χορευτικά στις παράλληλες δραστηριότητες κλπ. (Μέτρησα ότι μόνο 12 σύλλογοι από τους 25 που έστησαν στέκι στην παλιά πόλη φέτος συμμετείχαν στην παρέλαση του Καρναβαλιού το 2017… και αυτό για μένα είναι απογοητευτικό!!!!).

 

Οι παρακάτω σύλλογοι εμφανίζονται στο επίσημο σίτε του δήμου για τις γιορτές αλλά το 35% περίπου από αυτούς δεν συμμετέχουν με στέκι στην παλιά πόλη φέτος…

 

 

Σχετικά Άρθρα