slider Καρναβάλι Ξάνθης Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρόγραμμα του Καρναβαλιού της Ξάνθης 2018

ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ   

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2018.

Περίοδος 53η

Υγειονομική κάλυψη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού εγκαθίσταται και φέτος στην Ξάνθη, στον θρόνο της και μια νέα περιπέτεια ξεκινάει. Μέσα από τα μονοπάτια του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και της χαράς ταξιδεύουμε στον φαντασμαγορικό κόσμο της Αποκριάς.

Συνεπείς στο ραντεβού οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, έρχονται και φέτος να προσφέρουν «ανάσες» χαράς και ψυχαγωγίας.

Σας περιμένουμε όλους στην Ξάνθη. Σε αυτή την προικισμένη περιοχή, με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τη μοναδική ομορφιά της, αλλά και τους υπέροχους ανθρώπους της.

Σε ένα θεσμό Πολιτισμού και Δημιουργίας, του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού  που αισίως κλείνει φέτος πενήντα τρία χρόνια ζωής.

Σας περιμένουμε για να βιώσουμε όλοι μαζί, τη χαρά και το γέλιο που φέρνει μαζί της η Αποκριά και να στείλουμε σε όλο τον κόσμο, από εδώ από την Ξάνθη μας, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς, σας περιμένουμε στο μοναδικό Ξανθιώτικο Καρναβάλι και σας καλωσορίζουμε στο τόπο των μύθων και του φωτός, στην Ξάνθη, που την περίοδο της αποκριάς μεταμορφώνεται σε μια πόλη μαγική, παραμυθένια.

Σας καλωσορίζω στην πόλη των ονείρων όπου αυτές τις μέρες, μικροί και μεγάλοι, με κέφι και χαρά βιώνουμε με μοναδικό τρόπο το Καρναβάλι, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.

Πάμε να ζήσουμε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, να χτίσουμε αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν σε όλη τη ζωή, στιγμές ονειρεμένες, αξέχαστες!

 

                                                                               Ο Δήμαρχος Ξάνθης

 

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

 

Με κινητήρια δύναμη την καλή διάθεση και την αγάπη για την τοπική ιστορία, τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό, διοργανώνονται και φέτος στην Ξάνθη οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.

Με το πλήθος και την ποικιλία των εκδηλώσεων που προτείνει, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι στέκεται για ακόμη μία χρονιά αντάξιο της μακρόχρονης και επιτυχημένης πορείας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειάς μας και στέλνει το μήνυμα της συμμετοχής, της δημιουργικότητας και της αισιοδοξίας των ανθρώπων του φιλόξενου τόπου μας.

Η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε συνδυασμό με τη διοργάνωση του Δήμου Ξάνθης αποτελούν και φέτος την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του.

Σας καλωσορίζω λοιπόν όλους, ντόπιους και επισκέπτες, στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές της Ξάνθης και εύχομαι να ζήσετε όμορφες εμπειρίες διασκέδασης και παράδοσης.

 

        Περιφερειάρχης ΑΜΘ

           Χρήστος Μέτιος

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

 

Στην Ξάνθη, τη βασίλισσα της Θράκης, για ακόμη μια χρονιά χτυπά η καρδιά της διασκέδασης. Το Καρναβάλι της Ξάνθης, το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας ξεκινά. Μικροί και μεγάλοι αφήνουμε για λίγο, πίσω τα προβλήματά μας και διασκεδάζουμε. Δύο εβδομάδες με καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικά γεγονότα, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής,  σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, με κορύφωση την Κυριακάτικη παρέλαση, στην πόλη με τα χίλια χρώματα.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σ’ αυτήν την υπέροχη γιορτή και να αφεθούμε όλοι μαζί στους ρυθμούς του Ξανθιώτικου καρναβαλιού, μια πνοή διασκέδασης που ταράζει ευχάριστα την καθημερινότητα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές έχουν γίνει το σημείο αναφοράς για όλη τη Θράκη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γείτονες χώρες.

Καλή διασκέδαση.

                Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

            Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Αφήνουμε το γκρίζο, αφήνουμε την κρίση, αφήνουμε τα προβλήματα και ταξιδεύουμε στην όμορφη Ξάνθη, στο «Καρναβάλι των Χρωμάτων», όπου το γκρίζο αντικαθίσταται από το χρώμα.

Χορός, διασκέδαση, παράδοση και λαογραφία συνθέτουν την απόλυτη επιτυχία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, όπου για φέτος τα χρώματα κυριαρχούν στις καρδιές και στις ψυχές μας.

Όλοι μαζί, λοιπόν, ντόπιοι και επισκέπτες, μασκαράδες και μη, ας στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Έλληνας κρατώντας τις παραδόσεις του, θα μείνει για πάντα όρθιος στην ιστορία.

 

                                                                                       Πασχάλης Λύρατζης

                                                                                Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού

                                                                                           Δήμου Ξάνθης

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

 

Έναρξη Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2018

Την έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος  

 

11.30 Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης

Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας

 

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ως θεσμός μισού και πλέον αιώνα, έχει ως στόχο την αναβίωση των ηθών και των εθίμων της Θράκης και την προβολή της λαϊκής παράδοσης, η οποία είναι αναγκαία για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας μας μέσα στη διαδρομή της ιστορίας. Η έναρξη των εκδηλώσεων ανήκει παραδοσιακά στη λαογραφία με την παρέλαση φιλοξενούμενων και ξανθιώτικων λαογραφικών συλλόγων.

Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας και καταλήγει στη Κεντρική Πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2018.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Ποντίων Ωραιοκάστρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού Αλεξανδρούπολης «Ο Φάρος», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Κοινωνικό Κέντρο « Σταύρος Χαλιορής», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις», Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσού «Ο Άγιος Γεώργιος».

Υπό τους ήχους του Ξανθιώτικου σχήματος «Μπάντα Τέτοια» το γλέντι συνεχίζεται με χορούς.  

Η Λαογραφική παρέλαση κλείνει με την “Bb5 percussion system” – ομάδα κρουστών της Φ.Ε.Ξ. – στην κεντρική πλατεία, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βασίλη Βασιλάτου.

Οι “Bb5 percussion system” Ομάδα κρουστών της Φ.Ε.Ξ. είναι ένα πρωτοποριακό “world” σύνολο κρουστών, που ανακατεύει περίτεχνα την Ελληνική παραδοσιακή μουσική με Βαλκανικούς ρυθμούς και νότες από την Λατινική Αμερική. Μέσα από την τεχνική, την έκφραση και το συντονισμό δίνει  το δικό της στίγμα, με το ιδιαίτερο ύφος και τον προσωπικό πολυπολιτισμικό της ήχο.

 

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Ιστορίες για Κρουστά

Οι «Ιστορίες για Κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου είναι ένα πρωτοποριακό γκρουπ της ελληνικής μουσικής σκηνής με σύγχρονο ήχο και αναφορές στην παράδοση. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο που συνδυάζει το ακορντεόν, το κλαρινέτο, το βιολί, το μπάσο, την κιθάρα και τις φωνές με κάθε λογής κρουστά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μέρος της οποίας γίνεται και το κοινό. Θα μας περιπλανήσουν στις μουσικές του κόσμου με στάσεις στα κοντινά μας Βαλκάνια, τη γειτονική Μεσόγειο, την αφροκουβανέζικη και jazz μουσική σκηνή αλλά και στο ελληνικό παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι όπως αυτό φιλτράρεται μέσα από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της μπάντας.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι “Bb5 percussion system” Ομάδα κρουστών της Φ.Ε.Ξ.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Από Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

10:00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αποκριές και στο Μουσείο

Στόχος η προσέγγιση της παράδοσης και της ιστορίας μας, με διαφορετική ματιά μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα.  

Ημέρες και ώρες λειτουργίας :  Τρίτη έως και Κυριακή  9:30 – 14:30

Είσοδο 2€, μαθητικό 1€.

Τηλ. 25410/25421 – 6937120986  [email protected]   http//www.fex.org.gr

 

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:30 Συναυλία «Folk five + Formation»

Οι Folk five + Formation πραγματεύονται την παραδοσιακή βουλγάρικη μουσική με σύγχρονους ethno ήχους και jazz μοτίβα και ερμηνείες.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους Vasil Vasilev στο καβάλι, Vladimir Vladimirov στον ταμπουρά, Denitza Vasileva στο τραγούδι, Desislava Petkova στο μπάσο, Vladimir Petkov στο πιάνο και τον Emilyan Borisov στα τύμπανα.

Πληροφορίες προσκλήσεις: Τηλ. 2541025421 – Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.  

Πρόσκληση 5€ με κρασί οικονομική ενίσχυση του Μουσείου – περιορισμένος αριθμός.

 

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21:00 Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Η  κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις  βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421

Είσοδος 2€ με κρασί, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Αίθουσα Εκδηλώσεων «Απόλλων»

20:00 Ετήσιος χορός Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης, σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Μαζί μας θα είναι: Κώστας Θεοδοσιάδης – Γιώργος Σιαμλίδης (τραγούδι), Φάνης Κουρουκλίδης (λύρα), Τάσος Πετρόπουλος (λύρα – τραγούδι), Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι), Νίκος Μεταξάς (πλήκτρα).

Ώρα προσέλευσης: 20:00  –  Έναρξη προγράμματος: 21.30        

Τιμή πρόσκλησης: 15€(κανονικό), 10€ (παιδικό)

Περιλαμβάνει πλήρες μενού και άφθονο ποτό

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 25410 78811

Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι την έναρξη του προγράμματος.

 

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Μουσική παράσταση «Βιολιά Τραγουδούνε»

 

Η χορωδία ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου το 2014 συνεχίζει τη δημιουργική της παρουσία με τη διεύθυνση του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού, εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις του ΑΡΙΩΝΑ ξέρουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «χορωδία» δεν χωράει αυτό που γίνεται στον ΑΡΙΩΝΑ, γι’ αυτό και ο ΑΡΙΩΝ προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Ο ΑΡΙΩΝ μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής χρησιμοποιώντας την πολλές φορές και κάπως… ανορθόδοξα.    

Στο φετινή παράσταση «Βιολιά Τραγουδούνε» συμμετέχουν:

  • Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος: Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Κυριάκος Φελέκης, Κώστας Πασβάντης, Μάκης Α. Αβραμίδης, Γιώργος Ηλιάδης και Βασίλης Χαρισίου.
  • Η μικρή νεανική χορωδία, με την Δήμητρα Ψεμματάκη, Ελπίδα Ψεμματάκη, την Αναστασία Συμεωνίδου, την Δέσποινα Φελέκη, την Ελένη Βαλσαμίδη, την Έλενα Σαμουργκανίδου και την Μαρία Κωτσάλη.
  • Η Καίτη Μπεμπεκίδου, η Στέλλα Φωτοπούλου, η Έφη Φλώρου και η Αθανασία Πουλουτίδου στο τραγούδι και τα φωνητικά.
  • Οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Σφυρής (πιάνο), Μάκης Η. Αβραμίδης (κιθάρα), Βαγγέλης Παπαδόπουλος (μαντολίνο), Μάκης Α. Αβραμίδης (μαντολίνο), Γεράσιμος Σταθόπουλος (κλαρινέτο), Μαρία Μανανά (βιολί), Δημήτρης Σφυρής (ακορντεόν), Θανάσης Ζαρίφης (γκάϊντα) και Κοσμάς Ρήστας (ηλεκτρικό μπάσο).

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Από Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

11:00 Καπναποθήκη ΦΕΞ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ Έκθεσης «νήματα με νοήματα…»

Στην έκθεση γνωρίζουμε μέσα από τις θεματικές ενότητες την ιστορία του νήματος. Υφαίνοντας στο χρόνο. Η τέχνη του νήματος και τα υλικά της. Τα μάλλινα, τα βαμβακερά, του λιναριού,  τα μεταξωτά και τα χρυσοκέντητα. Ο αργαλειός, οι φορεσιές, τα κεντίδια, οι κλωστές και  τα παραμύθια…

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Ηλικία μαθητών: προσαρμοσμένο για όλες  τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Χώρος διεξαγωγής: Καπναποθήκη ΦΕΞ. Διάρκεια προγράμματος: Από 60 έως 90 λεπτά

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 20 – 22.  Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα σχολεία: Λαογραφικό  Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης,

τηλ. 2541025421.  

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21:00 Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Η  κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421

Είσοδος 2€ με κρασί, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

 

 

 

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018  

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

 

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

 

 

Άλλες Εκδηλώσεις

Από Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

09:00 Παλιά πόλη Ξάνθης – Γνωριμία με την τοπική ιστορία.

Βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.  

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 25410 25421 ΦΕΞ / Συμμετοχή 2€ συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο μουσείο.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00  «Το λαϊκό που διαφεύγει»  2-3 πράγματα που ξέρω για το λαϊκό πολιτισμό.

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ. Κεραμιδιώτη,

Ο πρώτος κύκλος των παρουσιάσεων θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου με τίτλο «Λαϊκός πολιτισμός και παράδοση σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο», με την Αικατερίνη Μάρκου, Ιστορική-κοινωνική ανθρωπολόγος , Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, ΔΠΘ.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι.Παπαχαρίση» – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

17:30 – 19:00 Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση: «Προσωπεία…»

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής – Δημιουργικής Έκφρασης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσκαλούν, τους μικρούς τους φίλους να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά.  

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Αλέξης Γιάκατης και ο Anonymous.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Χορωδιακή Βραδιά – Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης  

 

Το λαϊκό τραγούδι, όπως και το δημοτικό, βγαλμένο μέσα από την ψυχή του λαού μας, είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης προσπαθεί να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο της λαϊκής μας μουσικής, αποδίδοντας  – ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει – δέκα (10) επιλεγμένα τραγούδια σύγχρονων συνθετών.     

Τη χορωδία διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.

 

Βυζαντινή Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης

 

Η Βυζαντινή Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, με αμέριστη αγάπη για τον τόπο μας και σεβασμό προς την παράδοσή μας, συμμετέχει, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας με μία βραδιά την αφιερωμένη στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Ελληνισμός του Πόντου, της Θράκης, της Μ. Ασίας. Είναι τραγούδια που εκφράζουν τους πόνους και τους καημούς για το πάρσιμο της Πόλης, της Πόλης της μεγάλης. Τραγούδια που παρουσιάζουν πτυχές της κοινωνικής ζωής των παππούδων μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Τραγούδια που παρουσιάζουν το μεγαλείο του ελληνισμού. Είναι τραγούδια δικά μας.

Τη χορωδία διευθύνει ο Αθανάσιος Βολοβότσης.

 

Παραδοσιακή Χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Ξάνθης

«Οι Αλησμόνητες Πατρίδες»

Η χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Ξάνθης συστάθηκε το 2005 και φέτος κλείνει τα 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χοράρχης από την σύστασή της είναι ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής κ. Κατσούλης Ιωάννης. Η χορωδία αριθμεί περί τα 60 άτομα κάθε ηλικίας. Σκοποί της είναι η εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών κυρίως από την περιοχή της Μικράς Ασίας συνάμα όμως και από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Στοιχεία όπως η διατήρηση γλωσσικών, εκφραστικών και ιδιαίτερων υφολογικών ιδιωμάτων των παραπάνω περιοχών αποτελούν τους κύριους άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η παρουσίαση-απόδοση των τραγουδιών.

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Από Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10:00 Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη / για μαθητές.

Γνωριμία με τη νεότερη ιστορία της πόλης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μόνο μετά από συνεννόηση, όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Χώρος διεξαγωγής: Παλιά πόλη και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, ΦΕΞ

Διάρκεια προγράμματος: Από 90 έως 120 λεπτά

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 40 / Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή. 

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00 – 20:30 Από την σκιά στο φως… Ι   

Ένα ανοιχτό μάθημα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «ιστορίας κινηματογράφου» αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο».

Πληροφορίες συμμετοχές στο τηλ. 2541025421 ΦΕΞ. Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα κινηματογραφικής λέσχης.

 

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2017  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Anonymous, o Babis Celendano και ο Alex Papa.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Χορωδιακή Βραδιά

 

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 ως χορωδία του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης. Τα πρώτα χρόνια ήταν ανδρική χορωδία ενώ στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε μικτή και λειτούργησε μέσα στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης. Όλα αυτά τα χρόνια η καλλιτεχνική της δράση είναι έντονη με πολλές συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια μόνιμος διευθυντής της είναι ο μαέστρος Φώτης Κοντός.  

 

Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης

 

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης δημιουργήθηκε το 1986 ως φορέας μελέτης και ανάδειξης του Θρακικού πολιτισμού, από τότε συμβάλει αδιάλειπτα με  ποιοτικές παρεμβάσεις των τμημάτων του, στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Η χορωδία του, αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα. Με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε πρόσφατα διαδεχόμενη προηγούμενα σχήματα. Η σύντομη διαδρομή της όμως δεν την εμπόδισε να έχει αξιόλογη δράση και να διακριθεί για το ιδιαίτερο χρώμα της. Οι στόχοι της δεν είναι μόνο καλλιτεχνικοί αλλά και κοινωνιολογικοί, γι’ αυτό και η συμμετοχή στη χορωδία βιώνεται από τα μέλη της ως ιδιαίτερο κοινωνικό γεγονός που αξίζει την αγάπη και την υποστήριξή τους. Το ρεπερτόριό της πλούσιο, αν και κατά βάση στηρίζεται στα παραδοσιακά τραγούδια, επεκτείνεται στους βυζαντινούς ύμνους και σε άλλα είδη μουσικής.

Μαέστρος και δάσκαλος των μουσικών έργων της ο κ. Γεώργιος Κοτσιπετσίδης.

 

Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου

 

Ο σύλλογος Θρακιωτών επαρχίας Νέστου ιδρύθηκε το 1982 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα με έδρα του τη Χρυσούπολη. Αριθμεί 500 μέλη και αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν ως στόχο τους τη διατήρηση και προβολή της παράδοσής μας.

Το 1998 δημιουργήθηκε τμήμα χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών, που σήμερα αριθμεί 25 άτομα με χοροδιδάσκαλο την κα Σοφία Νεοχωρίτου. Το τμήμα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός ορίων του Δήμου μας.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00 «Τα λαογραφικά έθιμα του Φλεβάρη και της Αποκριάς»

Στο κύκλο παρουσιάσεων «2-3 πράγματα που ξέρω για το λαϊκό πολιτισμό», η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, ΔΠΘράκης, μας  βοηθά στην κατανόηση των εθίμων και ποιο συγκεκριμένα μας παρουσιάζει θέματα για τον λαϊκό πολιτισμό (και ειδικότερα για την Λαογραφία της Θράκης).  

 

Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Νίκος Κουτσουρίδης, ο Giovanni και ο Dinosaur.

 

Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης¨

20:00 Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων

Συναυλία Ξένια Βέρρα

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο, παραμένει απροσδιόριστη η ακριβής προέλευσή του. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων ελλήνων και είναι μια από τις ελάχιστες που κατάφεραν να διατηρηθούν. Η ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι κατεξοχήν μέρα χαράς, καθώς είναι η μέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις της αποκριάς με τους Λαογραφικούς Συλλόγους της πόλης να προσφέρουν εδέσματα, χορό και μουσική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

 

Στη βραδιά συμμετέχουν: Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις», Σύλλογος Γυναικών Γενισέας, Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης.

 

Τη βραδιά πλαισιώνει η Ξένια Βέρρα.

Η Ξένια Βέρρα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Ανιψιά της μεγάλης κυρίας του δημοτικού τραγουδιού Τασίας Βέρρα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της πρόλαβε να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα δημοτικά ονόματα όπως Τασία Βέρρα, Γιάννη Κωνσταντίνου, Αντώνη Κυρίτση, Βασίλη Σαλέα, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Φιλιώ Πυργάκη κ.α. Διαγράφει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοναδική πορεία στον χώρο του τραγουδιού και της μουσικής!!! Λατρεύει την παραδοσιακή και την λαϊκή μουσική και στόχος της είναι να προσφέρει διασκέδαση και ωραίες μουσικές στο κοινό. 

     

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες Ι

Μπαλνταφάν  με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ 254102542.

 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18:30 Συναυλία Νίκος Κουρκούλης – 20 χρόνια live

 

Ο Νίκος Κουρκούλης, ένας απ’ τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού της γενιάς του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στον τόπο που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, για μια ξεχωριστή συναυλία στο πλαίσιο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2018.

Μια ξεχωριστή συναυλία αποτελούμενη απ’ τις αμέτρητες επιτυχίες του Νίκου Κουρκούλη, που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική Δισκογραφία.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00 Μουσικοχορευτική βραδιά – Παιδικά χορευτικά

 

Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης, οι συνεχιστές της παράδοσής μας, παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ας τους χειροκροτήσουμε…

Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Κοινωνικό Κέντρο « Σταύρος Χαλιορής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις», Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες» , Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

22:30 Epic Carnival Party by Luben

Το Epic Carnival Party by Luben, ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Ξάνθη και συναντάει τους Βάτραχους, για μια εξωπραγματική βραδιά με επικές μουσικές, περίεργα πράγματα και ξέφρενο χορό μέχρι το πρωί!
Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, στο οποίο θα ακουστούν επικές μουσικές αλλά και όλα τα αγαπημένα μας guilty pleasures από τα 80s μέχρι και σήμερα.
80s / 90s / 00s / DISCO / RAVE / TRASH
Στα decks: Kanye Zest & LEGO

Είσοδος: 5€ με μπίρα.
Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙ

Μπαλνταφάν  με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ 254102542.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Κεντρική Αίθουσα – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

19:00 Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση: «Προσωπεία…»

Τοπική Ιστορία: «Η Παλαιά Πόλη της Ξάνθης»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το ΠΑΚΕΘΡΑ, οργανώνουν εκδήλωση για την παλαιά πόλη της Ξάνθης, στην διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστεί η ιστορία της πόλεως από τα παλιά χρόνια μέχρι το 1870 και από το 1870 μέχρι το 1930. Επίσης, θα παρουσιαστεί η οικονομική δραστηριότητα σημαντικών οικογενειών της παλαιάς πόλεως καθώς και η αρχιτεκτονική των σπιτιών.

Εισηγητές: Χρήστος Μιχαλόπουλος – Πρόεδρος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θράκης, Βασίλειος Αϊβαλιώτης – Δρ Πολιτικός Μηχανικός – Μέλος ΔΣ ΣΠΑΠΞ – Μέλος ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ, Άλκης Πρέπης – Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΔΠΘ.

Συντονιστής: Άγγελος Σαββανίδης – Πολιτικός Μηχανικός – Μέλος ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Ι.Θ.Τ.Π. – Κτήριο 1, 12 Αποστόλων 45

18:00 – 20:00 Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη χορευτική έκφραση.

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου-Μοντέρνου Χορού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν μία χορευτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Ελάτε να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε και να γίνουμε… «Μικροί χορευτές εν δράσει…». Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11:30 Λαογραφικά Χορευτικά

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει τα φιλοξενούμενα τα χορευτικά:

  • Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης.
  • Σύλλογος Μυτιληναίων Ν. Καβάλας.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

17:00 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου πραγματοποιεί αποκριάτικο μπαλνταφάν προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά με τους γονείς, εν όψει της Καρναβαλικής περιόδου, δίνοντας χαρά και γέλιο στα παιδιά μας.

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18:30 Συναυλία Πέτρος Ιακωβίδης

Ο Πέτρος Ιακωβίδης ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σε ηλικία μόλις 13 ετών. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα όμως κατάφερε με τα τραγούδια του να γίνει αγαπητός στον κόσμο και σε κάθε εμφάνισή του ο κόσμος να δίνει δυναμικό παρόν. Έχει μουσικές σπουδές σε κιθάρα, μπουζούκι, κρουστά και πιάνο. Το πρώτο του επίσημο single κυκλοφόρησε το 2015 από την Minos EMI και έφερε τον τίτλο “Ο έρωτας μου γίνε” σε μουσική και στίχους του ίδιου αλλά και του Stan.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής στις 11 Ιουνίου, 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “Αποτυπώματα” από τη Minos Emi / Universal σε παραγωγή της Icon Music το οποίο έγινε χρυσό.

Πέρα από το τραγούδι, ο Πέτρος Ιακωβίδης ασχολείται και με την σύνθεση. Έχει γράψει τραγούδια που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία τόσο για τον Κωνσταντίνο Αργυρό “Αθήνα – Θεσσαλονίκη” – “Φοβάμαι” – “Ξημερώματα”), όσο και για τον Stan (“Χτύπα” – “Eίσαι Απαραίτητη”) κ.α.

Να μην λείψει κανείς…

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00 Χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικό και μαέστρο της πόλης μας Τηλέμαχο Μεταλλινό.

 

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης. Από το 1992 μαέστρος είναι ο Θεόδωρος Μανώλης. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάκοσες εμφανίσεις στην Ξάνθη, σε πολλές άλλες πόλεις  της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δώσει παραστάσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμανία, Τουρκία και Γερμανία. Τη χορωδία συνόδευσαν κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματός της, όπως η μπάντα του 4ου Σώματος Στρατού. Την χορωδία διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης.

 

Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών

Η Χορωδία είναι τμήμα του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗΚΕΠΑΠ) με έδρα τα Γιαννιτσά. Ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την ανάπτυξη, καλλιέργεια και προβολή της Χορωδιακής Μουσικής και την διάδοσή της στο ευρύ κοινό. Έχει λάβει μέρος σε πολλαπλές χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή. Έχει διοργανώσει κατά το παρελθόν αρκετές χορωδιακές συναντήσεις. Στο ποικίλο και πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κλασικά και έντεχνα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι. Τη χορωδία η οποία αποτελείται από 40 περίπου μέλη, διδάσκει και διευθύνει, ο μαέστρος κ. Δημήτρης Καμπούρογλου.

 

Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

 

Η μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Καλλικράτειας ιδρύθηκε το έτος 2000 με πρωτοβουλία φιλόμουσων δημοτών. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά τραγούδια, εκκλησιαστικά και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο. Πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμμετέχοντας και οργανώνοντας χορωδιακές συναντήσεις. Αριθμεί 40 μέλη και είχε την τύχη να την διευθύνουν πολύ αξιόλογοι μουσικοί όπως η κ. Μελιγκοπούλου Μαρία, ο κ. Κούκας Γιάννης ενώ από το 2007 διευθυντής της είναι ο κ. Γιάννης Σγούρας.

 

Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας

 

Από το 1994 λειτουργεί η «Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας». Πρόκειται για ένα τετράφωνο χορωδιακό σύνολο που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες, κατοίκους του Δήμου Στυλίδας, με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και αγάπη στην χορωδιακή μουσική.

Σκοπός της είναι η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, η παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Στυλίδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και η εκπροσώπηση της Στυλίδας σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πανελλήνιας ή και πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Αρχοντικό του συλλόγου Π.Α.Σ. Αντίκα (ΧΑΣΙΡΤΖΌΓΛΟΥ 8)

13:00 Ιστορία των αρμάτων (παιδικές χειροτεχνίες)

Το καρναβάλι των χρωμάτων έφτασε και το συνεργείο του Π.Α.Σ. Αντίκα χρειάζεται βοήθεια! Δίνουμε ραντεβού στο αρχοντικό του συλλόγου για να γνωρίσουμε την ιστορία των αρμάτων (έκθεση φωτογραφίας από 10/02-17/02 18:00-21:00). 

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουμε παρέα το δικό μας άρμα!

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες

«Παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο» Ταξίδι στις προφορικές αφηγήσεις των λαών.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Τραγούδια, μουσική:  Αλέξανδρος Μακρής 

Γενική είσοδος 3€.

 

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:30 «φτου πιπέρι»  Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ’ Αποκριάς.

Στη ΦΕΞ γιατί είναι απουκριές!  Μην τη χάσετε.  Μόνο μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Κιθάρα – Τραγούδι: Αλέξης Μακρής, Βιολί: Γιάννης Μαρουλάκης και η Ορχήστρα και η Χορωδία  παραδοσιακής μουσικής της ΦΕΞ.

Προλογίζει η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου. Δρ Λαογραφίας, Δ.Π.Θράκης.   

Πληροφορίες, προσκλήσεις: Τηλ. 2541025421 – Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης –  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Πρόσκληση 5€ με κρασί οικονομική ενίσχυση του Μουσείου  – περιορισμένος αριθμός.

 

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Κεντρική Αίθουσα – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

18:30 Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη»

Παραστάσεις Καραγκιόζη: «Το Στοιχειωμένο Δεντρί»

Γενική είσοδος: 5€

 

Αίθουσα Δεξιώσεων  «Απόλλων» – 4ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους

21:00 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Ετήσιος αποκριάτικος χορός

Τον χορό ανοίγουν οι χορευτικές ομάδες του παραπάνω Σωματείου σ’ ένα επιλεγμένο εντυπωσιακό παραδοσιακό πρόγραμμα.(xanthinews.gr)

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος στο Κλαρίνο, Παρασκευόπουλος Στάθης στα Κρουστά, Μπακλατζής Μάκης στο Βιολί, Νταυλιάκος Γιώργος στη Γκάιντα και Πασσόπουλος Σταμάτης στο Ακορντεόν.

Τιμή εισόδου: 17 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά με πλήρες μενού και ποτό.

RESERVE: Στα τηλέφωνα 2541070777, 6944643310 με δική σας ευθύνη.

 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11:30 Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση  

«1000+1 χρώματα»

Το πιο ξέφρενο καρναβάλι ανοίγει και φέτος τις πύλες του με την Παιδική  Καρναβαλική  Παρέλαση, δίνοντας ένα μήνυμα πως η χαρά και η αισιοδοξία συνεχίζονται και με την επόμενη  γενιά της πόλης μας!!!

Ήρωες του Disney έρχονται και μοιράζονται το κέφι και τον χορό με τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων .

Φιγούρες αγαπημένων ηρώων ζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που όλοι συμμετέχουν και διασκεδάζουν με απεριόριστη χαρά και χαμόγελο! Ελάτε στο ραντεβού των μικρών καρναβαλιστών… έτσι όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να διασκεδάζουν!!!

 

Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με τον θεσμό που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με την ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων & Κηδεμόνων μαθητών Δ. Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα παρελάσουν στου κεντρικούς δρόμους της πόλης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινώντας από τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

Μουσική επένδυση από το Νίκο Γκοτζαμάνη.

O Νίκος Γκοτζαμάνης, ένας από τους καταξιωμένους Dj’S της πόλης μας, παίζει δυνατά σε latin ρυθμούς μεταδίδοντας ξέφρενο κέφι και σολάροντας ξένη μουσική με το ηλεκτρικό του βιολί στο καλύτερο καρναβάλι… στο Καρναβάλι της Ξάνθης….

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:30

 

Υπαίθριο Θέατρο Πλατείας (Έναντι ΟΤΕ)

11:00 – 13:00 Μουσικοθεατρικό παιχνίδι «Ο λύκος που έγινε καλόοοος»

    1. Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης παρουσιάζει  μουσικοθεατρικό παιχνίδι που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιακής ηλικίας τα οποία δεν συμμετέχουν στην παρέλαση. Το υπαίθριο αμφιθέατρο όπου μπορούν τα παιδιά να συνοδεύονται από τους γονείς τους, θα είναι ένα ασφαλές περιβάλλον, για να ενωθούνε τα κατσικάκια, τα γουρουνάκια, οι κοκκινοσκουφίτσες και να δώσουν στον κακό λύκο ένα καλό μάθημα… αφού βάλει μυαλό ο λύκος, θα αποφασίσει να γίνει ΚΑΛΟΟΟΣ…

Με μουσική, πολλά παιχνίδια και χορό θα διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι, μέχρι να τερματίσουν οι μικροί καρναβαλιστές στη Κεντρική Πλατεία.

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

13:00 Συναυλία Demy

Η Demy το χρυσό κορίτσι της ελληνικής δισκογραφίας μετά από 3 ολοκληρωμένα προσωπικά άλμπουμ μέσα από τα οποία ξεπήδησαν τραγούδια που αγάπησαν όλοι και έγιναν τεράστιες επιτυχίες… και μετρώντας τα πιο σημαντικά μιούζικαλ που ανέβηκαν στα αθηναϊκά και όχι μόνο θέατρα, κατάφερε να γίνει η πιο σημαντική ποπ τραγουδίστρια της εποχής και ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Ελληνικής καλλιτεχνικής πραγματικότητας.

Η Demy θα πραγματοποιήσει μια μοναδική συναυλία για το κοινό της Ξάνθης τραγουδώντας όλες τις αγαπημένες επιτυχίες από την καλλιτεχνική της διαδρομή.

Να είστε όλοι εκεί.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

14:00 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης σας προσκαλεί στο αποκριάτικο μπαλνταφάν που διοργανώνει με πολύ κέφι και μουσική για τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας, αμέσως μετά την παιδική καρναβαλική παρέλαση.

Εξοπλιστείτε με χαρούμενη διάθεση και σας περιμένουμε χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!!!

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00 Μουσικοχορευτική βραδιά – Παιδικά χορευτικά

 

Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης, οι συνεχιστές της παράδοσής μας, παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ας τους χειροκροτήσουμε…

Συμμετέχουν: Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙΙ

Μπαλνταφάν  με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ. 2541025421.

 

 

Κτήριο ΠΑΚΕΘΡΑ, οδός Μάρκου Μπότσαρη 20, Παλιά Ξάνθη

Από Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

18:00 έως 20:30 Βλαχόφωνοι Έλληνες στην Ξάνθη.

 

Το ΠΑΚΕΘΡΑ (Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης) συμμετέχει στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές του έτους 2018 με έκθεση φωτογραφιών, ντοκουμέντων και γενεαλογικών δένδρων οικογενειών με τίτλο: Βλαχόφωνοι Έλληνες στην Ξάνθη.

Το (σχολιασμένο) υλικό προέρχεται κυρίως από το αρχείο της Λαϊστινής κυρίας Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου και από οικογενειακά αρχεία άλλων οικογενειών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Β. Αϊβαλιώτης και Σ. Αδαμαντίδου, μέλη του ΔΣ του ΠΑΚΕΘΡΑ. (xanthinews.gr)

Εγκαίνια Έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:30.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:30 Συναυλία «Hijaz»

Τραγούδι: Αναστασία Χατζηαποστολίδου, Βιολί: Χαριτίνη Κώττη, Κανονάκι, τραγούδι: Χρήστος Μπαρτζόπουλος, Ούτι, τραγούδι: Γιάννης Κατσούλης, Πλήκτρα, κιθάρα: Απόστολος Δήμου, Μπάσο: Κώστας Πετρονικολός, Κρουστά: Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

Πληροφορίες προσκλήσεις: Τηλ. 2541025421 – Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης –  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Πρόσκληση 5€ με κρασί οικονομική ενίσχυση του Μουσείου  – περιορισμένος αριθμός.

 

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018  

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

16:00 Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Μπαλνταφάν

 

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί τους μικρούς μας φίλους – παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων – και τους γονείς τους (που μένουν πάντα παιδιά) να μεταμφιεστούν και να χορέψουν σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα και να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τη ζωή.

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

 

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. (xanthinews.gr)

Συμμετέχουν: Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», Κοινωνικό Κέντρο « Σταύρος Χαλιορής», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες»,Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00  «Ένας κόσμος υπόγειος»  2-3 πράγματα που ξέρω για το λαϊκό πολιτισμό.

«Ηλίας Πετρόπουλος – Ένας κόσμος υπόγειος» Προβολή της ταινίας της Καλλιόπης Λεγάκη.

Ο πρώτος κύκλος των παρουσιάσεων θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου με τίτλο «Λαϊκός πολιτισμός και παράδοση σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο», με την Αικατερίνη Μάρκου, Ιστορική-κοινωνική ανθρωπολόγος, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, ΔΠΘ.

 

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018   

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Babis Celendano και ο Νίκος Ιγνατιάδης.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

17:00 Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης

Παιδικό Μπαλνταφάν

Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, δώρα, αναψυκτικά και κεράσματα σε όλα τα παιδάκια.

Μουσική – DJ: Φώτης Βασιλείου και Τόρης Παπαδήμας.

Σκηνοθεσία εκδήλωσης: Σταύρος Μωραϊτης.

Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. (xanthinews.gr)

Συμμετέχουν: Σύλλογος Τοξοτών, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσού «Ο Άγιος Γεώργιος».

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

17:30  Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας Ι

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες  τηλ. 25410 25421 ΦΕΞ.  Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00 – 20:30 Από την σκιά στο φως… Ι   

Ένα ανοιχτό μάθημα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «ιστορίας κινηματογράφου» αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο».

Πληροφορίες συμμετοχές στο τηλ. 2541025421 ΦΕΞ. Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα κινηματογραφικής λέσχης.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Κεντρική Αίθουσα – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

19:00 Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου

«Αφιέρωμα στον Γάλλο σκηνοθέτη Roger Vadim»

Επιμέλεια: Βασίλης Μακέδος – Ιστορικός Τέχνης – Υπεύθυνος Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ι.Θ.Τ.Π., Αντώνης Βαρβατσούλιας –  Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων  Ι.Θ.Τ.Π.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Dinosaur, ο Νίκος Κουτσουρίδης και ο Νίκος Ιγνατιάδης.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

18:00 – 21:00 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους – γονείς και παιδιά σε αποκριάτικο ξεφάντωμα. Ελάτε μασκαρεμένοι να διασκεδάσουμε με χορό και τραγούδι! Εμείς θα  βάλουμε το μεράκι  και όλοι μαζί το κέφι! Ο μπουφές θα περιλαμβάνει δωρεάν χυμό για τους μικρούς και καφέ για τους μεγάλους και όποια άλλη λιχουδιά προσφέρουν και φέτος οι γονείς! (xanthinews.gr)

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00  Η επιστροφή στο Πικαντίλι – Η νύχτα θέλει έρωτα!

Η μεγάλη σούπερ  επιθεώρηση για όσους ονειρεύονται και ερωτεύονται.

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος.

Γκεστ σταρ: Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με το μπαλέτο του.

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γκούρτσα

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Πετρόπουλος

Χορογραφίες: Δημήτρης Χατζηευστρατίου.

Σκηνικά: Κώστας Πετρόπουλος.

 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Στελίνα Σπανίδου, Δημήτρης Ευστρατίου, Σταύρος Μωραϊτης, Δημήτρης Πετρόπουλος,, Γιάννης Κυριάκογλου, Δέσποινα Χατζοπούλου, Αλεξάνδρα Κουσίδου, Μίμης Μουρτζόπουλος, Αθανασία Σερραίου, Διαλεχτή Ζαχαριάδου, Σοφία Μολλά, Μπάμπης Κυρκούσης,

 

Μπουζούκι-ενορχήστρωση: Ηλίας Καραχριστοδούλου

Κιθάρα-τραγούδι: Δημήτρης Πετρόπουλος

Μπουζούκι: Βασίλης Χρήστου

Τραγούδι: Σία Φυτοπούλου

Μπάσο: Άκης Καρακασίδης.

Τραγούδι: Έλσα Καριώτη, Γιώργος Καρυπίδης, Αντώνης Χειμωνίδης

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

*Στο φουαγιέ θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας των κορυφαίων φωτογράφων Σπύρου Κουγιουμτζόγλου και Απόστολου Δανδαλίδη.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00 «Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου»

Στο κύκλο παρουσιάσεων «2-3 πράγματα που ξέρω για τον λαϊκό πολιτισμό», oι υπεύθυνοι του μουσείου θα παρουσιάσουν το «μουσείο τέχνης μεταξιού Σουφλίου» και των δράσεων του. (xanthinews.gr)

 

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018  

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

15:00 Παιδικό Μπαλνταφάν

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης διοργανώνει αποκριάτικο Μπαλνταφάν για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στα Τμήματα των Παιδικών Σταθμών.

Ελάτε να  μεταμφιεστούμε και να διασκεδάσουμε με πολύ μουσική και κέφι.

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

 

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18:30 Συναυλία Ελένη Φουρέιρα

 

Η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα δίνει μια μοναδική συναυλία!!! Με την λαμπερή σκηνική της παρουσία και τη ξεχωριστή φωνή της, θα μας χαρίσει ένα ξέφρενο πάρτι με όλες τις Νο1 επιτυχίες που την έστεψαν Βασίλισσα της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής!!!

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:30 Συναυλία «Μπάμπης Κούκος και ΦΑ ΔΙΕΣΗ»

Το ανοιχτό Σχήμα που είναι γνωστό στην Πόλη μας, εδώ και 27 χρόνια, από το 1991, γνωστό για την ευαισθησία με την οποία ερμηνεύει, ευελπιστεί και φέτος να σας χαρίσει μια ακόμη ποιοτική βραδιά γεμάτη με Ελληνική μουσική (Μπαλάντες, Λαϊκά και Έντεχνο)

Παίρνουν μέρος: Μπάμπης Κούκος (Κιθάρα – Τραγούδι), Βασίλης Χρήστου –Τσαρτσαφλής (Μπουζούκι – Τραγούδι), Ανδρέας Κοντογεώργης (Πλήκτρα – Τραγούδι), Στέλιος Αχταρίδης (Μπουζούκι), Τάσος Καουσλίδης (Κιθάρα), Άκης Καρακασίδης (Μπάσο), Νεκτάριος Ουζουνίδης (Τύμπανα), Χρύσα Μωραΐτη (Τραγούδι), Όλγα Τσακαλίδου (Τραγούδι)

Απαγγέλει ο ποιητής Κώστας Ταβουλτσίδης.

Παρουσίαση: Ελισάβετ Μήτσου

Ενορχήστρωση: Βασίλης Χρήστου Τσαρτσαφλής – Ανδρέας Κοντογεώργης

Προγραμματισμός – Επιμέλεια – Συντονισμός: Μπάμπης Κούκος.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

22:00 Απαράδεκτοι «Kitserela 60’s και 70’s» με τους 3 GEN’S

Οι Απαράδεκτοι γίνονται παιδιά των λουλουδιών και σας προσκαλούν στο πάρτι τους με θέμα «Kitserela 60’s και 70’s». Σας περιμένουμε να χορέψουμε σέικ και όλα τα ακούσματα εκείνης της εποχής. Βάλτε λουλούδια, καμπάνες, κορδέλες στα μαλλιά και ελάτε να ταξιδέψουμε στο χρόνο όλοι μαζί στην χρυσή εκείνη εποχή παρέα με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των 3 GEN’S.

Συμμετέχουν οι μουσικοί των 3 GEN’S: Σταύρος Ψαρρός (πλήκτρα, φωνητικά), Νίκος Νεστορίδης (μπουζούκι), Γιάννης Σαβουλίδης (τύμπανα), Γιώργος Ευφραιμίδης (μπάσο), Μάκης Πατρωνίδης (κιθάρα), Γιάννης Κερζεβάνης (πλήκτρα), Τάσος Καπζαλάς (σαξόφωνο, φλάουτο), Πόλυ Λακάκη, Σταύρος Παυλίδης, Γιώργος Πασχαλίδης (φωνητικά).

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο

17:30 Μπαλνταφάν

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποιεί  στο χώρο του για τους μικρούς του φίλους Μπαλνταφάν με πολλές, πολλές εκπλήξεις.

 

Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης

18:00 Μπαλνταφάν στη Λέσχη Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης   

Μπαλνταφάν για του μικρούς μας φίλους… Πλούσιο πρόγραμμα με κλόουν μουσική και χορό.

Είσοδος 2€

 

Με την υποστήριξη του ΙΘΤΠ και του Συνδέσμου Ξεναγών Β. Ελλάδας

18:00 Ξενάγηση στην παλιά Ξάνθη

Δηλώστε συμμετοχή στην ξενάγηση «Η παλιά Ξάνθη τότε και τώρα» που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να γνωρίσετε με επαγγελματία ξεναγό τις ομορφιές και την ιστορία της παλιάς πόλης. Για οργανωμένες ομάδες η ξενάγηση πραγματοποιείται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια των λαογραφικών εορτών.

Διάρκεια ξεναγήσεων 1,5 ώρα    

Δήλωση Συμμετοχής: 6976478073 – 2541091973

Κόστος συμμετοχής: 3 €

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21:00 Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη»

ΕΛΜΕ / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ. Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/ τηλ. 2541025421- 693245175.

 

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018   

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

12:00 Συναυλία BO και Υποχθόνιος

 

Ο Bo είναι γεννημένος στη Γερμανία ενώ η καταγωγή του είναι από την Θεσσαλονίκη. Στα 13 του επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1992 ξεκίνησε να δουλεύει ως χορευτήςχορογράφος και ράπερ. Το ’96 έκανε την είσοδό του στην ελληνική δισκογραφία και συνεργάζεται με τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη τον Γιώργο Αλκαίο. Το 2005 αποφασίζει και κάνει το πρώτο του προσωπικό CD και το ονομάζει «Bo Η Επαφή». Στη συνέχεια, ο Bo κάνει χρυσούς και πλατινένιους δίσκους φίλων του όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Νίκος Μακρόπουλος, η Καλομοίρα, η Δέσποινα Βανδή, κ.α. 

 

Ο Υποχθόνιος κατάγεται από την Σιάτιστα Κοζάνης. Σήμερα θεωρείται από πολλούς οπαδούς του hip hop ως το καλύτερο rap συγκρότημα της Ελλάδας, ενώ είναι το πρώτο που δραστηριοποιήθηκε στα είδη των battle, horrorcore και gangsta. Οι χρονιές 2008-2010 για τον Υποχθόνιο ήταν από τις καλύτερές του επαγγελματικά καθώς κυκλοφόρησε το club-hit “Κάνε ντου” και την ραδιοφωνική επιτυχία “Όντως” μαζί με την Έλλη Κοκκίνου. Από τότε και μέχρι σήμερα διαγράφει μια πορεία με δισκογραφικές επιτυχίες, όπως το τραγούδι Peru το οποίο είναι από τα μεγαλύτερά του hits καθώς έχει φτάσει τις 6 εκατομμύρια προβολές.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Α.Μ.Θράκης, Π.Ε.Ξάνθης.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

21:00 Κατασκηνωτές

Masque party – Back to Music 70s, 80s, 90s.

Οι Κατασκηνωτές σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους πίσω στο χρόνο σε έναν αποκριάτικο χορό που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δείχνει τη δυναμική του. Χωρίς συγκεκριμένο θέμα εμφάνισης, αυτοσχεδιάστε και ανηφορίστε μαζί μας τις μουσικές δεκαετίες που επηρέασαν την εξέλιξη της παγκόσμιας μουσικής. (xanthinews.gr)

Η χρονομηχανή μας θα βρίσκεται στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης και είμαστε σίγουροι πως θα σας παρασύρει σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό ντελίριο.

Η μόνη μας συμβουλή είναι… ‘Κρατηθείτε γερά γιατί θα υπάρξουν έντονες μουσικές αναταράξεις’. Go Campers!!!!

Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 «Αποκριάτικες περιπέτειες ΙV»

Μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος: 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ. 2541025421

 

Με την υποστήριξη του ΙΘΤΠ και του Συνδέσμου Ξεναγών Β. Ελλάδας

18:00 Ξενάγηση στην παλιά Ξάνθη

Δηλώστε συμμετοχή στην ξενάγηση «Η παλιά Ξάνθη τότε και τώρα» που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να γνωρίσετε με επαγγελματία ξεναγό τις ομορφιές και την ιστορία της παλιάς πόλης. Για οργανωμένες ομάδες η ξενάγηση πραγματοποιείται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια των λαογραφικών εορτών.

Διάρκεια ξεναγήσεων 1,5 ώρα    

Δήλωση Συμμετοχής: 6976478073 – 2541091973

Κόστος συμμετοχής: 3 €

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Αγ. Γεωργίου 1, 1ος όροφος

Από Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου   

18:00 – 21:00 Έκθεση Παραδοσιακών Ελληνικών Ενδυμασιών

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει το Μουσείο Παραδοσιακών Ελληνικών Ενδυμασιών και υποδέχεται τους επισκέπτες του.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00 Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας ΙΙ

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού – πληροφορίες: 25410 25421ΦΕΞ

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Κεντρική Αίθουσα – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

19:00 Μουσικές Απο-Δράσεις

Η Μουσική Σχολή “ΗΡΩΔΕΙΟ” και το studio MUSIC BOX διοργανώνουν Συναυλία – Party!!!
Είσοδος ελεύθερη.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο

21:30 Μπαλμασκέ (Ball Masque)

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί στο Ball Masque ενηλίκων που πραγματοποιεί στο χώρο του, με τίτλο  «ΤΟ PARTY ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ».

Μασκαρευτείτε και ελάτε να διασκεδάσουμε αποκριάτικα.

 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018  

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

13:00 Συναυλία VEGAS

 

Οι VEGAS αποτελούνται από τρία μέλη: τον ZeRaw και την Κατερίνα Κουκουράκη στα φωνητικά και τον DJ Airth στα decks.

Οι VEGAS είναι το no1 ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα που εδώ και οκτώ χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά και πολυβραβευμένα συγκροτήματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Έχουν στο ενεργητικό τους τεράστιες επιτυχίες όπως το “Για σένα”, το “Φιλί”, το “Όσα Είχα”, το “Πιο Ψηλά” και πολλά ακόμα, καθώς επίσης είναι οι μοναδικοί Έλληνες καλλιτέχνες με δύο βραβεία MTV. Δημιουργήθηκαν το 2009 και το αστέρι Βέγας που ανήκει στον αστερισμό της Λύρας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το όνομά τους.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι “Όταν με φιλάς” που ήδη μέσα σε λίγες βδομάδες σκαρφάλωσε στο τοπ 20 των ραδιοφώνων και ήδη μετράει πάνω απο 500.000 views στο Youtube.

 

19:30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

 

Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τους Dj’s Joe Vida, Morrello και VitaPi.

 

Ο Dj Joe Vida γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, ξεκίνησε να παίζει μουσική από το 1993 μέχρι και σήμερα, σε γνωστά Bar-Club σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια επιμελείται την μουσική στις Καρναβαλικές παρελάσεις του Δήμου Ξάνθης.

Ο Dj Morrello είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ενεργούς DJ στην Ελλάδα. Μόλις 18 ετών και έχει παίξει σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις (party, open-air εκδηλώσεις κ.α). Από μικρός ανακάλυψε το πάθος του για την μουσική, σε ηλικία μόλις 12 ετών απόκτησε την πρώτη του κονσόλα και άρχισε να πειραματίζεται στο να μιξάρει τις επιτυχίες. Έχει την δυνατότητα να κάνει performance σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις.

VitaPi. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία. Ξεκινώντας από κασέτες και βινύλια, ξοδεύοντας πολλές φορές ολόκληρο το χαρτζιλίκι του, στο Αμβούργο της Γερμανίας, και περνώντας σε cd, και πλέον στην ψηφιακή εποχή, πάντα άκουγε καινούργια μουσική και να έπαιζε την καλύτερη!

Από τότε μέχρι σήμερα η μουσική σταδιοδρομία του δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται, με μαθήματα έγχορδων μέχρι μουσική τεχνολογία, και μικρές δικές του παραγωγές ηλεκτρονικής μουσικής. 

 

Βραβεύσεις:

Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης βραβεύουν με απόφαση της επιτροπής τον Σύλλογο «Κατασκηνωτές» για την καλύτερη οργάνωση και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βάτραχοι» για την καλύτερη στολή συμμετοχής τους, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

21:00 Disco retro πάρτι.

Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80 και 90. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε, η Εμπορική Λέσχη. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers. Στα decks ο Αλέξης Γιάκατης, ο Dinosaur, ο Νίκος Κουτσουρίδης, ο Γιάννης Γεκτίδης, ο Νίκος Ιγνατιάδης, ο Babis Celendano, ο Giovanni, ο Anonymοus, ο Alex Papa και άλλοι.

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10:00 Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας ΙΙΙ

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού – πληροφορίες: 25410 25421 ΦΕΞ  

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

 

Κέντρο Διασκέδασης «Διογένης»

21:00 Αποκριάτικος χορός Πολιτιστικού Συλλόγου «Διόνυσος»

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

 

Το πασίγνωστο έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αποτελεί το κεντρικό θέμα του φετινού αποκριάτικου χορού του “ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

Αυτό που ήθελε να γράψει αλλά δε τόλμησε ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, θα ζωντανέψει φέτος για όλους εκείνους που θα παρευρεθούν στον αποκριάτικο χορό. Να τονίσουμε ότι η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους και η συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα θα δημιουργήσει ανατροπές.

Τιμή εισόδου 20€ με φαγητό και ποτό.

Παιδική 15€.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

22:00 Carnival Latin Party

Σας περιμένουμε στο πάρτι μας…

 

Καπναποθήκη της ΦΕΞ – (Πλάτωνος 27)

22:30 Color Milonga – TangoAires

Σας περιμένουμε στο πάρτι μας…

 

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018  

 

Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)

13:00 «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»

 

Το αποκορύφωμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είναι πια γεγονός… Μια πόλη με αστείρευτο κέφι, χορό και τραγούδι υποδέχεται πλήθος κόσμου. Άρματα, χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί, μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης σε ξέφρενους ρυθμούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Σε μουσική επένδυση από τους Dj’s Joe Vida, Morrello.

 

Ο Dj Joe Vida γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, ξεκίνησε να παίζει μουσική από το 1993 μέχρι και σήμερα, σε γνωστά Bar-Club σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια επιμελείται την μουσική στις Καρναβαλικές παρελάσεις του Δήμου Ξάνθης.

Ο Dj Morrello είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ενεργούς DJ στην Ελλάδα. Μόλις 18 ετών και έχει παίξει σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις (party, open-air εκδηλώσεις κ.α). Από μικρός ανακάλυψε το πάθος του για την μουσική, σε ηλικία μόλις 12 ετών απόκτησε την πρώτη του κονσόλα και άρχισε να πειραματίζεται στο να μιξάρει τις επιτυχίες. Έχει την δυνατότητα να κάνει performance σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις.

Την καρναβαλική παρέλαση για τη δημόσια τηλεόραση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Μαρία Παπαδοπούλου.

 

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.) και κάτοχος

Μεταπτυχιακού στην Πολιτική Θεωρία. Από τo 2003 έχει εργαστεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». To 2005 αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Ομίλου Mad και το 2006 συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής PLD. Από  το 2008 ασχολείται και με την τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega και τα τελευταία 3 χρόνια στον ΑΝΤ1.

 

Η Μαρία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1986. Η καταγωγή της είναι από την Ξάνθη, όπου και ζει μόνιμα. Ήταν η πιο νεαρή παρουσιάστρια, αφού σε ηλικία 10 ετών παρουσίαζε παιδική εκπομπή στο Xanthi Channel. Από το 2009 έως και το 2016 ήταν παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Xanthi Channel και διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών κοινωνικού περιεχομένου. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ήταν το μοντάζ και το σπικάζ εκπομπών αλλά και του δελτίων ειδήσεων. Παράλληλα, είχε την ευθύνη για την παραγωγή και τον συντονισμό μουσικών και ενημερωτικών ραδιοφωνικών εκπομπών στον Life 92,1fm. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τη σύνταξη ελεύθερου, κοινωνικού και πολιτικού ρεπορτάζ στις τοπικές εφημερίδες Μαχητής και Αδέσμευτη.  

 

Η Ξάνθη συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος. Η παρέλαση ξεκινάει από την είσοδο της πόλης, το γνωστό Φόρο, και μέσω της 28ης Οκτωβρίου περνάει από την κεντρική πλατεία για να καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞάνθης, όπου βρίσκονται τα στέκια των συλλόγων. Εκεί ξεκινάει ένα ξέφρενο γλέντι, ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου.

Με μουσική από τον DJ Toris.

O Tόρης Παπαδήμας εργάζεται 17 χρόνια ως DJ, παίζοντας μουσική σε διάφορα μαγαζιά της Ξάνθης, της Περιφέρειας και στη Γερμανία, αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις όπως και στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι κατά το παρελθόν.

 

18:30 Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου

 

Μία ακόμη καρναβαλική παρέλαση έφτασε στο τέλος! Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβιώνει το Ξανθιώτικο έθιμο «το κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, παρακολουθούν τη λήξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Ο «Τζάρος» ή η «Τζάρους» κατά τους κατοίκους της Ανατολικής Θράκης, ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καιγόταν στο κέντρο αλάνας, πλατείας ή σε υψώματα, για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης.

 

Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018  

 

Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης

Λαογραφικές εκδηλώσεις Καθαρής Δευτέρας

Και φέτος την Καθαρή Δευτέρα όλοι δρόμοι οδηγούν στη Δ.Ε. Σταυρούπολης Ξάνθης. Κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, περιμένουν να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές της κυριακάτικης παρέλασης, άλλα και όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά, λαογραφικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παράδεισου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου.

 

Πρόγραμμα

Οικισμός Σταυρούπολης

 

11:00 Κεντρική Πλατεία Σταυρούπολης

Έναρξη Εκδηλώσεων

 

Από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, παραδοσιακοί ήχοι θα πλαισιώνουν τα δρώμενα και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας» θα μοιράζει στους παρευρισκομένους δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

 

12:00 Κεντρική Πλατεία Σταυρούπολης

Έναρξη Εθίμων Αποκριάς

Το Καθιερωμένο Ετήσιο Αποκριάτικο Έθιμο της Καμήλας της Σταυρούπολης.

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης, οι κάτοικοί της μαζί με τους επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους θα συμμετάσχουν σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς, με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα. Ένα τοπικό έθιμο που θα παρουσιαστεί φέτος από την Ένωση Παλαιών Δασοπροσκόπων Ξάνθης.

Το έθιμο της καμήλας αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, τελούνταν και συμβόλιζε την δέηση των κατοίκων για τη γονιμότητα της γης, αφού η χρονική στιγμή συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη των αγροτικών εργασιών. Αργότερα σε συνδυασμό με την Ορθόδοξη πίστη και θρησκεία που θέτει την ημέρα αυτή ως την Αρχή της Σαρακοστής, άλλαξε χαρακτήρα και συμβολίζει πια στο νου των κατοίκων το τέλος των εορτών του καρναβαλιού και την αρχή της νηστείας.

 

Το Εθιμικό δρώμενο  των Κορδελάτων της Νάξου

 

Το Κέντρο πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Τέχνης και Παράδοσης της Δ.Ε. Σταυρούπολης και τον Χορευτικό Όμιλο Φοιτητών Νάξου του Τόλη Ψαρρού, θα παρουσιάσουν το παλιό αποκριάτικο έθιμο των Κορδελάτων.

Κορδελάτοι, λεβέντες, φουστανελάδες, ένα έθιμο που πραγματοποιείται την εβδομάδα της Τυρίνης. Οι Κορδελάτοι φορούν φουστανελά φτιαγμένη από «γύρο» (στρωσίδι  κρεβατιού), άσπρο πουκάμισο και φέσι, όλα στολισμένα με χρωματιστές κορδέλες και άλλα στολίδια. Επισκέπτονται τα χωριά της Νάξου και χορεύουν τις γυναίκες του κάθε χωριού, οι οποίες τους προσφέρουν τα τοπικά φαγητά και ποτά  των ημερών. Ο θίασος συνοδευόμενος από βιολιά και άλλους μοσκάρους (αρκούδα, Γύφτο, γριά, τσολιάδες, κατσίβελοι) γλεντάει στην πλατεία του χωριού και στους δρόμους κάνοντας εικονικές κηδείες, θερισμό και ψευτοπόλεμο. Την Καθαρή  Δευτερά αφού γλεντήσουν όλοι μαζί, μετά τον εσπερινό πηγαίνουν στην εκκλησιά με τα βιολιά παίζοντας σκοπούς του γάμου.

 

Το έθιμο του Μπέη

 

Η Στέγη Ελληνικού Λαϊκού  Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας με τον ερευνητή λαϊκών δρωμένων της Θράκης Άγγελο Νικολαΐδη, θα  παρουσιάσουν με σατιρική διάθεση το έθιμο του Μπέη. Το έθιμο αυτό έχει ρίζες στα χρονιά της τουρκοκρατίας και διασώζεται μέχρι σήμερα στα χωριά του Βορείου Έβρου. Ο Μπέης τούρκος αξιωματικός φοροεισπράκτορας με την γυναίκα του και έναν θίασο αποτελούμενο από τον Αράπη τον Καδή, δικαστή με τους τέσσερις ακολούθους τον κλητήρα, τον χωροφύλακα, τον γιατρό και άλλους, επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού. Ο Μπέης εισπράττει το φόρο για λογαριασμό του κατακτητή δίνοντας ευχές και σατιρίζοντας τους πάντες δεχόμενος τα πειράγματα της ακολουθίας του και του κόσμου. Ο Μπέης εύχεται καλή σοδειά πετώντας σπόρους καλαμποκιού και σιταριού με τους Αράπηδες να παίρνουν την θέση των βοδιών στο ξύλινο άροτρο.

Το έθιμο θα πλαισιωθεί από τους μουσικούς: Γιάννης Κουμής και Στέφανος Ζεράϊ.

 

Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξάνθης «Θάμυρις»

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις» από την Ξανθή, θα κλείσει τις φετινές εκδηλώσεις στη Σταυρούπολη παρουσιάζοντας χορούς της Μακράς Γέφυρας της Αν. Θράκης, με την καθοδήγηση του Πέτρου Δομβρίδη.

 

Οικισμός Κομνηνών

12:00 Ποντιακό γλέντι

 

Στον οικισμό Κομνηνών, στην κεντρική πλατεία, συνοδεία ποντιακής λύρας, κάτοικοι και επισκέπτες, μπορούν να χορέψουν σε μία γιορτή βασισμένη στην τοπική παράδοση. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, μοιράζεται στους παρευρισκομένους δωρεάν η πατροπαράδοτη φασολάδα, συνοδευμένη από τουρσί, ελιές, χαλβά και λαγάνα.

 

Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων

Οικισμός Κιμμερίων

11:00 Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κιμμερίων

 

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Γυναικών Κιμμερίων Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ γιορτάζει τα Κούλουμα, με αχνιστή φασολάδα, λαγάνες κ.ά. νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακή μουσική, μουτζουρώματα και χαρταετούς.

Σας περιμένουμε να πετάξουμε τα «τσερκένια» των Σμυρνιών, τους «ουτσουρμάδες» των Κωνσταντινουπολιτών, τα «πουλία» των Ποντίων, τα «πετάκια» των Θρακιωτών και να ξετυλίξουμε μαζί, την… καλούμπα της ιστορίας τους.

 

Οικισμός Λεύκης

11.00 Προαύλιο Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λεύκης «Οι        Πρωτοπόροι».

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι» όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Καθαρά Δευτέρα, οργανώνει και παραθέτει στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου (αλλά και εντός των αιθουσών του αν χρειαστεί), την παραδοσιακή φασολάδα, αλλά και κάθε γνωστό σαρακοστιανό έδεσμα, μαζί με άφθονο κρασί, τσίπουρο και ακούσματα που αρμόζουν σε μια τέτοια γιορτή. Ελάτε να πετάξετε τον χαρταετό σας ψηλά και μετά ελάτε να απογειώσετε το κέφι σας στα ύψη μαζί μας, πριν έλθει… η Μεγάλη Σαρακοστή. 

 

Θρακικές Λαογραφικές Εορτές 2018

«Ξάνθη, Καρναβάλι των Χρωμάτων»

 

Σειρά καρναβαλικής παρέλασης

  • Μπάντα Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, BATINADAS.
  • Δήμος Ωραιοκάστρου
  1. Ατίθασοι – Οι μάγισσες και οι μάγοι των χρωμάτων
  2. Διόνυσος – Τζόκερ
  3. Νεολαί®α – Φρου φρου και χρώματα
  4. Συλλ. Θρακιωτών Χρυσούπολης – Πρόβατα ξυπνάτεεε!!!
  5. Άνοιξη – Το κρύο της αρκούδας
  6. Αμφιτρύωνες – Ο Καπελάς στη χώρα των χρωμάτων
  7. Οι Φίλοι – Όνειρο και πραγματικότητα
  8. Κάβειροι – Σκιάχτρα, θεματοφύλακες του καρναβαλιού των χρωμάτων
  9. Συλλ. Δαφνιωτών «Η Δήμητρα» – Avengers in the city of colors – Captain America, Wonderwoman
  10. Βάτραχοι – Πολύχρωμα πουλιά παπαγάλοι
  11. Συλλ. Ιάσμου – Πειρατές
  12. Συλλ. Κρητών Φοιτ. «Ο Ψηλορείτης» – Pac-man
  13. Απαράδεκτοι – Πεταλούδες και κάμπιες
  14. Ξενιτεμένοι – Woody & Winnie Woodpecker
  15. Θρακική Θεατρική Σκηνή – Το μεγάλο ΤΣΙΡΚΟ… η Ελλάς!
  16. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Μονόκεροι, Uni…Stars
  17. Τ[email protected] Φλαμίνγκο

  18. Βίστωνες – Pom pom party
  19. Συλλ. Φοιτητών «Η Γέφυρα» – That’s how we roll – Κορίνες και μπάλες
  20. Εργαζομένων ΣΕΚΕ – Μαγεία χρωμάτων
  21. Θάμυρις – Χρώμα Βενετίας
  22. Κατασκηνωτές – A colourful story…  Μια πολύχρωμη ιστορία…
  23. Mυρωδάτο «Οι Απίθανοι» –  Mr and Ms Rabbit
  24. Οδρύσσες – Pop Art
  25. Σπάρτακοι 82 – Μουσικά όργανα στο καρναβάλι της Ξάνθης
  26. Άτλας – Το κερασάκι στην τούρτα
  27. Κυπριακή Ένωση Φοιτ. και Φίλων – Είσαι γλύκα είσαι τρέλα μια σέξυ καραμέλα – Καραμέλες και Γλειφιτζούρια
  28. ΠΑΣ Αντίκας – Κάνε μου ένα like – Emiticons
  29. KAVALATINO – Αρκουδάκια της αγάπης
  30. Πλαστικά Θράκης – Ανακυκλώσιμοι

 

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

e-mail: [email protected], [email protected]

τηλ. 2541073640 – 2541072554

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 

Κυπριακή Ένωση Φοιτ. και Φίλων Ραφαήλ Χριστοφή                     6946090805

Κατασκηνωτές Ανέστης Κουτσούδης 6936974386

Θάμυρις Μιχάλης Ζαμπάρας 6930457457

Μυρωδάτο «Οι Απίθανοι» Ανέστης Τερζίδης 6946811020

Οδρύσσες Γεώργιος Ταγκλής 6978007107

Συλλ. Εργαζ. ΣΕΚΕ Ρούλα Κηπουρού 6933066223

Σπάρτακοι 82΄ Μανώλης Αποκορωνιοτάκης 6987102008

Συλλ. Σελίνου «Ο Άτλας» Γιάννης Δαλακούρας 6948728081

Νεολαί®α Ευάγγελος Κελγιώργης 6987104944

Διόνυσος   Άγγελος Πεχλιβάνης            6973697070

Οι Φίλοι                                  Αφροδίτη Κωνσταντινίδου                 6974370347

Συλλ. Δαφνιωτών «Η Δήμητρα» Αλεξάνδρα Νικολαΐδου 6945618200

Αμφιτρύωνες Ελπινίκη Πετροπούλου 6937071406

Κάβειροι Ιωάννης Μέλιδης 6973439747

Συλλ. Θρακ. Χρυσούπολης Σάκης Παπαδάκης 6931028293

Άνοιξη Μίμης Μίλκογλου 6932417070

Ατίθασοι                                  Νίκη Αβραμίδου                                6937113499

Βίστωνες Άννα Δήμιτσα 6937414652

Τρ[email protected] Τζωρτζίνα Εξαμηλιώτου      6983088015

Απαράδεκτοι Χαρά Τσακίρη            6936063020

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  Μαρία Παπαδοπούλου 6937156299

Η Γέφυρα Κυριακή Τσεντεμεΐδου 6944124275

Βάτραχοι Μιχάλης Τσέπελης 6942840233

Θρακική Θεατρική Σκηνή   Σταύρος Μωραΐτης            6953061581

Ξενιτεμένοι Βασίλης Μπαρσεγιαννίδης 6937141103

Συλλ. Κρητών Φοιτ. «Ο Ψηλορείτης»  Κουτρούλης Γεώργιος 6980298721

Συλλ. Ιάσμου                           Νίκος Μηνάς                                      6987877034

Kavalatino                                Ελένη Μπουμπούνα                           6986292796

ΠΑΣ Αντίκας                           Απόστολος Γκαλέντζος                      6992506810

Συλλ. Εργαζ. Πλαστικών Θράκης   Ευάγγελος Γκαργκατζελάκης    6947274990

…………………………………………………………………………………….

 

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων        Σωτήρης Στόικος                             6993956668

Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι»        Δημήτριος Τέτος               6936545658-59  

Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης     Βασίλης Διαμάντης   6975869100

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης   Ευτέρπη Στάντσιου               6974586742

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης      Ιωάννης Γκορόγιας   6945837013

Συλλ. Εβριτών Ν. Ξάνθης      Απόστολος Πολυμένης               6937219384

Συλλ. Μικρασιατών Ν. Ξάνθης  «Αλησμόνητες Πατρίδες»

                                                     Γόνη Βλαχοπούλου               6980014663

Συλλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης       Γιώργος Χαραλαμπίδης               6987266928

Συλλ. Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

                                                       Γεώργιος Μπίκος     6944876300

Σύλλ. Κιμμερίων «Ο Αμφέραος»  Δέσποινα Μπουγιουκλή               6932399693

Πολ. Λαογρ. Σύλλ. «Η Θράκη» Βαγγέλης Δωρόπουλος 6972275052

Συλλ. Κυπρίων Ν. Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου 6977458109

Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης Νικόλαος Τσαρδίδης 6984098010

Συλλ. Σταυρούπολης                          Παναγιώτης Παναγιωτίδης     6938952905

Συλλ. Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες» Δημήτρης Τερζανίδης 6973382036

Πολ. Σύλλ. Ευμοίρου Έλσα Ραπτοπούλου             6983772227

Συλλ. Αβάτου «Άβαντες» Χάρης Βαχαρέλης  6974360695

Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων Ιωάννης Βαρσάμης  6974901763

Συλλ. Γυναικών Κιμμερίων Ζωοδόχος Πηγή Σμαρώ Ψαλτοπούλου  6983772227

Συλλ. Ερασμίου                                   Χριστόδουλος Γκρίτζιος           6981076762     

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης  Αντώνης Βαρβατσούλιας   2541029282

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός      Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου  2541023995

Σχετικά Άρθρα