slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο για την Ξάνθη οι 755.249 Τούρκοι που μπήκαν από τον Έβρο το 2019

Σημαντικότατη ανάκαμψη των οδικών αφίξεων από την Τουρκία στην Ελλάδα, σε επίπεδο δωδεκαμήνου, καταγράφεται για το 2019, με τις τελικές οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στη χώρα μας να ξεπερνούν τις 755.000, ενισχυμένες κατά 11% συγκριτικά με το 2018, σύμφωνα με το Ετήσιο Δελτίο Οδικών Αφίξεων της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Στη διαμόρφωση της παραπάνω εξέλιξης φαίνεται να επιδρά καθοριστικά το γεγονός της σταθεροποίησης και ανάκαμψης της τουρκικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2019, μετά τις αναταράξεις του πρώτου εξαμήνου. Δηλαδή, η δραστική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, η σχετική σταθερότητα της τουρκικής λίρας, η κατά 25% υποχώρηση του πληθωρισμού, και η σταδιακή έξοδος της τουρκικής οικονομίας από την ύφεση, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων κρίσιμες παραμέτρους στη βελτίωση των τουρκικών ροών προς τη χώρα μας με περισσότερους από 75.000 Τούρκους να επισκέπτονται την Ελλάδα το 2019 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Το συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων Αλεξανδρούπολης παραμένει το μεγαλύτερο σε όγκο αφίξεων σημείο εισόδου, καθώς από εκεί εισέρχεται οδικώς το 80% των Τούρκων υπηκόων. Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία δωδεκαμήνου, οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στους Κήπους διαμορφώνονται στις 603.966, αυξημένες κατά σχεδόν 10% συγκριτικά με τα ετήσια στοιχεία του 2018, με 54.203 περισσότερες εισόδους.

Παρόλα αυτά ο κεφάλαιο που λέγεται επισκέψεις των Τούρκων στην Θράκη δεν συγκινεί κανένας την Ξάνθη και κανείς δεν έχει ασχοληθεί ακόμη σοβαρά!!! (Ως πότε;)

Σχετικά Άρθρα