slider Έβρος Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 23χρονου στην Ξάνθη

Για άλλη μια φορά η εγκληματική αμέλεια της εργοδοσίας και των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών αλλά και ο δολοφονικός αγώνας με το χρόνο και το κέρδος, έφερε και στη «γειτονιά» μας έναν ακόμη φρικιαστικό εργατικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, το Σαββάτου 11 Γενάρη και λίγα λεπτά μετά της 16:00, συνάδελφος στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, δούλευε σε σπαστήρα όταν, για άγνωστη αιτία, έπεσε μέσα στο μηχάνημα με αποτέλεσμα να βρει φρικτό και ακαριαίο θάνατο

Ο 23χρονος συνάδελφός μας, εργάτης από τις Σέρρες, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους και αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης.

Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου.

Απαιτούμε:

Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Την άμεση στήριξη της οικογένειας. 

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε επιχειρηματικού ομίλου. 

Αλεξανδρούπολη, 15-1-2020

Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης

Σχετικά Άρθρα