slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θράκης για τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή

Τα τελευταία καιρικά φαινόμενα των καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις υποδομές, το οδικό δίκτυο και την αγροτική παραγωγή σε αρκετούς νομούς  και με ιδιαίτερη οξύτητα στο νομό Ροδόπης.

Τα φαινόμενα αυτά που αποκτούν μεγαλύτερη  συχνότητα τα τελευταία χρόνια, φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα κενά στην αντιπλημμυρική προστασία που ξεκινούν από τα ανύπαρκτα έργα στον ορεινό όγκο, την έλλειψη αποστραγγιστικών δικτύων στους κάμπους, την παντελή απουσία από ένα σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας με κάθε μέσο των καλλιεργειών από το κράτος, που μετατρέπει την προστασία της παραγωγής σε ατομική ευθύνη του καλλιεργητή, χωρίς επιστημονική και τεχνική στήριξη.

Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, η πολιτική του κεφαλαίου, που καρατομεί τις δαπάνες για αντιπλημμυρική προστασία, τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις μεγάλες καταστροφές, που αφήνει απροστάτευτη την ανθρώπινη ζωή αφού δεν προβλέπει και δεν παίρνει άμεσα μέτρα για να προστατέψει τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, γιατί πριμοδοτεί τη στήριξη έργων με αποκλειστικό κριτήρια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.

Στην περιοχή μας όπως και σε όλη τη χώρα υπάρχει πικρή πείρα από την καθυστέρηση ακόμη και τσεκουρωμένων αποζημιώσεων όπως στο Νέστο από τις περσινές πλημμύρες.

Χωρίς καμία καθυστέρηση ζητάμε την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στις υποδομές , είτε αφορούν το οδικό δίκτυο  είτε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης και όπου αλλού χρειαστεί.

Να αποζημιωθούν στο 100% εδώ και τώρα οι αγρότες για τις ζημιές που έπαθαν στις καλλιέργειες τους. Καμία δικαιολογία για τα εμπόδια που βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα αποστραγγιστικά, η θωράκιση των υποδομών σε οδικό δίκτυο για να μην κινδυνεύουν ζωές ειδικά σε επικίνδυνα περάσματα όπως οι ιρλανδικές διαβάσεις.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σήμερα στις πληγείσες περιοχές του Νομού Ροδόπης με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Τρέλλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή στις πρόσφατες ευρωεκλογές Ιμπραήμ Κερατζή.

Περιοδεία θα γίνει αύριο το απόγευμα στο νομό Καβάλας στις πληγείσες περιοχές του Νέστου, με κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής το Θόδωρο Συμεωνίδη.

 

11/7/2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα