ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Αλωνίζει κυριολεκτικά τον κάμπο ο Αλέκος Κοντός. Επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αβδήρων

kontos abdhra 1 kontos abdhra 2

Για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αβδήρων, στην πεδινή Ξάνθη, συζήτησε προχθές με τις τοπικές Αρχές, αλλά και με συμπολίτες του, τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντήσοι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κ. Αλέκος Κοντός που συνεχίζει τις περιοδείες του.

«Στο επίκεντρο όλων των επαφών μου βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν κυρίως την στήριξη και ανάπτυξη του αγροτικού και του τουριστικού τομέα σε τοπικό επίπεδο» μας είπα και συνέχισε.

«Η ημέρα ξεκίνησε από τη Γενισέα, όπου οι κάτοικοι του χωριού για μία ακόμη φορά με έκαναν να αισθανθώ πως αξίζει να αγωνίζομαι για τον Τόπο μας και ότι οι συνεχείς προσπάθειες που κάνω για τα συμφέροντά του τυγχάνουν αναγνώρισης. Αυτή η ανταπόκριση, η υποδοχή του κόσμου με φιλική διάθεση και χαμόγελο, είναι για μένα, παράλληλα, δύναμη και ανάγκη για να συνεχίσω να μάχομαι ακόμα πιο αποφασιστικά με στόχο τις καλύτερες προοπτικές στον Τόπο μας.

Το πρωί βρεθήκαμε, λοιπόν, στη λαϊκή αγορά του χωριού, όπου συζήτησα με κατοίκους και μικροπωλητές και αργότερα επισκεφθήκαμε καφενεία, όπου η συζήτηση επεκτάθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν τον Τόπο. Μεταξύ άλλων, οι δύο μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην περιοχή (για αξιοποίηση γεωθερμίας και για παραγωγή βιοαερίου), για τις οποίες οι συντελεστές τους απαιτούν πολιτική και οικονομική σταθερότητα!

Στη συνέχεια, με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και τους αντιδημάρχους συζητήσαμε για τα έργα που εκκρεμούν και είναι υπό ένταξη στα ΟΠΑΑΧ (έχουν κατατεθεί στο ΥΠΑΑΤ οι σχετικές μελέτες). Πραγματικά, ένα από τα θέματα για τα οποία χαίρομαι που υπέγραψα ως Υπουργός ήταν και η ένταξη της συγκεκριμένης περιοχής στα προγράμματα ΟΠΑΑΧ. Η κίνηση αυτή της έδωσε και της δίνει σήμερα σημαντική προοπτική ανάπτυξης».

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ δήμου και Βουλευτή βρέθηκε, επίσης, η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι στο Πόρτο Λάγος, τα θερμά Λουτρά στην Ποταμιά, η αξιοποίηση του camping της Μάνδρας και του Μυρωδάτου. Συζητήθηκε εκτενώς, επίσης, η δυνατότητα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση των υποδομών στον τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα