slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Αλλαγές στις ταμιακές μηχανές όλων των κρεοπωλών. Στην απόδειξη περνά επίσημα η αναγραφή προέλευσης για το κρέας

Λίγες εβδομάδες μείνανε μόνο για να λήξει η προθεσμία που έχουν οι κρεοπώλες και τα καταστήματα λιανικής πώλησης προσυσκευασμένου ή µη νωπού κρέατος να αναγράφουν το είδος κρέατος, την χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής καθώς επίσης και την χώρα σφαγής στα παραστατικά που εκδίδουν οι ταμειακές µμηχανές

Αυτό προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τις αποπληρωμές των νωπών, που ψηφίσθηκε τον Σεπτέμβριο στην βουλή και έδινε 6 μήνες περίοδο προσαρμογής

Τα σημεία μάλιστα λιανικής πώλησης υποχρεούνται, σύμφωνα µε όσα προβλέπει το νέο πλαίσιο, να θέτουν υπόψη των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών της πολιτείας, τη μηνιαία εκτύπωση δελτίου αναφοράς «Ζ» ειδών κατά περίπτωση από τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν, καθώς και την εκτύπωση δελτίου αναφοράς «Χ» ειδών κατά περίπτωση.

Πέραν τούτων, το νέο νομοσχέδιο υποχρεώνει τα κρεοπωλεία και τα σημεία λιανικής πώλησης που διαθέτουν κρεοπωλείο, να προγραμματίσουν, στην περίπτωση ταμειακών μηχανών, τα είδη στην ταμειακή μηχανή και ο χειριστής να εισάγει σε κάθε πώληση το ακριβές βάρος κάθε πωλούμενου προϊόντος. «Αν η εν ταμειακή μηχανή δεν αναγνωρίζει ζυγιζόμενα είδη, ο χειριστής υποχρεούται να εισάγει σε κάθε πώληση το ακριβές βάρος για το κάθε πωλούμενο είδος στον αντίστοιχο κωδικό είδους. Σε όσες επιχειρήσεις υπάρχει εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που καθοδηγεί το φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές µμορεί να αναζητούν πληροφορίες κατά τη διεξαγωγή του επιτόπιου ελέγχου από αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κυριότερο που αλλάζει στα κρεοπωλεία και τα σημεία πώλησης κρέατος είναι ότι θα πρέπει πλέον οι ζυγαριές τους να εκδίδουν ετικέτα με BARCODE και να συνεργάζονται με την ταμειακή!!! Δηλαδή θα πρέπει να μπουν οι επαγγελματίες στην διαδικασία να προμηθευτούν ζυγό ετικέτας- barcode scanner και ταμειακή μηχανή και να το κάνουν αυτό μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων ακόμα, οι οποίες απομένουν για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε στις ταμιακές σας ή για να επιλέξετε μια καινούρια που θα έχει τις δυνατότητες που προβλέπει ο νόμος μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα Πατάκας Εξοπλισμοί καταστημάτων, να μπείτε στο e-shop https://patakas.com/ ή απλά καλέστε στο τηλ 6932 435 509 (Παύλος Πατάκας) και λύστε το πρόβλημά σας.

Σχετικά Άρθρα