Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αθώοι οι μηχανικοί του Δήμου Τοπείρου αλλά και του ΣΔΑΝΞ. Οι ενέργειές τους ωφέλησαν το δημόσιο και εξοικονομήθηκε 1,2 εκατ. ευρώ !!!!

dhmarxeio topeiroy

Αθώούς έκρινε το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης ττους 4 υπαλλήλους του Συνδέσμου Διαχειρισης Απορριμμάτων και του Δήμου Τοπείρου για το αδίκημα της πλαστογραφίας με χρήση, για το οποίο κατηγορούνταν.

Οι τέσσερις μηχανικοί, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων, είχαν τεθεί πρόσφατα σε αυτοδίκαιη αργία εξαιτίας της υπόθεσης, μετά την παραπομπή τους σε δίκη,  με βάση πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.  Η υπόθεση αφορά στην παραλαβή ενός έργου του Συνδέσμου Διαχείρισης για την αποκατάσταση  Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, όπου έκριναν ότι η αξία του έργου ήταν κατά πολύ μικρότερη των απαιτήσεων του εργολάβου, ο οποίος και προσέφυγε στο Σώμα Ελεγκτών.

Εξοικονόμησε εκατοντάδες 1,2 εκατ. ευρώ το Δημόσιο !

Στην απολογία τους οι 4 υπάλληλοι ανέφεραν ότι από την ακριβή εκτίμησή τους για τις εργασίες που έγιναν στον ορεινό όγκο του Δήμου Μύκης,  το Δημόσιο εξοικονόμησε 1,2 εκατ  ευρώ και αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκαν στο στόχαστρο του εργολάβου, ο οποίος προσέβλεπε στη διεκδίκηση επιπλέον ποσού ! Οι απαιτήσεις του εργολάβου από το έργο ήταν 1,9 εκατ. ευρώ ενώ οι υπάλληλοι εκτίμησαν τις εργασίες σε 750 χιλιάδες ευρώ  !

Όπως σημείωσαν οι 4 κατηγορούμενο και ο συνήγορος υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου, από την λειτουργία τους η περιοχή απορρόφησε εκατομμύρια ευρώ, αποκαταστάθηκαν όλοι οι ΧΑΔΑ της Ξάνθης, χωρίς να δεχτεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο η περιοχή ενώ προστάτευσαν το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία με την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, με το μικρότερο δυνατό κόστος, με βάση τις εκτιμήσεις τους.

Κατηγορήθηκαν από ΜΜΕ και πολιτικούς παράγοντες

Μάλιστα, ανέφεραν  ότι όλο αυτό διάστημα κατηγορήθηκαν κακόβουλα από μερίδα των ΜΜΕ και διασύρθηκαν ακόμη και από πολιτικούς παράγοντες παρά το γεγονός ότι λειτούργησαν με βάση το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προστάτεψαν, σε μια εποχή συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και στοχοποίησης των εργαζομένων.

Μάρτυρας υπράσπισης των 4 μηχανικών ήταν η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης Κατερίνα Μανά, που εξήγησε την τυπική  διαδικασία που ακολουθήθηκε ενώ μάρτυρας του κατηγορητηρίου ήταν ο Επιθεωρητής- Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης που επιλήφθηκε της υπόθεσης. Παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της εργολήπτριας εταιρίας, εκπρόσωπος της οποίας κατέθεσε ως μάρτυρας, ήταν η δικηγόρος Ξάνθης Λίτσα Μιχαηλίδου.

Πολιτικό ενδιαφέρον. Είχαν στοχοποιηθεί υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι

Η δίκη είχε μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον εξαιτίας της στάσης του νέου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου, ο οποίος πρόσφατα ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, βγάζοντας σε κοινή θέα τα προσωπικά τους δεδομένα ενώ όπως άφησαν να εννοηθεί όλοι οι παράγοντες της δίκης, οι 4 κατηγορούμενοι εκτός από τον ιδιώτη εργολάβο έχουν στοχοποποιηθεί από πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.

Τέλος, όπως σχολιάστηκε από παράγοντες  ήταν ένα από τα ελάχιστα πορίσματα που έφτασαν στο ακροατήριο καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες και έρευνες που δεν ανέδειξαν το παραμικρό επιβαρυντικό για τους υπαλλήλους.

Σχετικά Άρθρα