slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Έτσι θα διοικήσει τον Δήμο ο Μανώλης Τσέπελης. θα έχει τα 3/5 στις επιτροπές αλλά και σε όλα τα νομικά πρόσωπα

Τόσο οι επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής, όσο και τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των Περιφερειών (που θα παίρνουν και τις σημαντικές αποφάσεις την νέα τετραετία) θα διοικούνται με σύνθεση που θα αποτελείται κατά τα 3/5 από την παράταξη του Δημάρχου (ή Συμπράξεων όπου θα συμμετέχει και η παράταξη του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη αντίστοιχα) και κατά 2/5 από την αντιπολίτευση.
Αυτό είναι το τελικό σχήμα που κατέληξε το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες για την κυβερνησιμότητα των δήμων.
Το Υπουργείο εξετάζει κάποιες ρυθμίσεις για τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να μετατοπιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές όμως δεν θα είναι εκτεταμένης ποσότητας αλλά περιορισμένη στα απολύτως αναγκαία.
Αυτή η αναλογία βέβαια θα ισχύσει και για τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με το 50% + 1 από την πρώτη Κυριακή και δεν θα ισχύσει ο Καλλικράτης όπως είχε προτείνει η ΚΕΔΕ.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται εντός της εβδομάδας όπου αναμένεται συνάντηση του κ. Θεοδωρικάκου με τους δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα