Γενική

Έντονη κριτική κατά του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη


Γιώργος Παυλίδης: «Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν είναι ικανή ούτε να παρακολουθήσει τα προβλήματα των γεωργών, πόσο μάλλον να αγωνιστεί για λύσεις»

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας αναγκάστηκαν να καταθέσουν ενυπόγραφα 12 επείγοντα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της περιφέρειας ζητώντας να συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή. Σκοπός της παράταξής μας ήταν η αρμόδια επιτροπή να παράγει έργο για τον πρωτογενή τομέα και για την γεωργία της Α.Μ.Θ.
Στην σημερινή συνεδρίαση 2 από τα θέματα αυτά περιελήφθησαν (επιτέλους) στην Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα ώστε να συζητηθούν (το ένα αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης των γεωργών και τους Νέους Αγρότες και το άλλο αφορά τα σοβαρά φυτοϋγειονομικά προβλήματα, όπως την καρκίνωση της πατάτας στο Νευροκόπι). Αλλά και πάλι η πλειοψηφία εξέπληξε στον χειρισμό των θεμάτων. Δεν υπήρξε καμία εισήγηση και καμία προετοιμασία για το θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης, για ένα θέμα που αφορά τους γεωργούς της περιφέρειάς μας με αποτέλεσμα να αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι η διοίκηση Γιαννακίδη δεν είναι ικανή ούτε να παρακολουθήσει τα προβλήματα των γεωργών, πόσο μάλλον να αγωνιστεί για λύσεις.
Η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κατέθεσε προφορικά και γραπτά τις απόψεις της αλλά και 10 προτάσεις, τις οποίες ζητήσαμε να ψηφιστούν από την επιτροπή (επισυνάπτονται) αλλά η πλειοψηφία κατάφερε να επιβάλει την απόλυτη απραξία, ψηφίζοντας να αναβληθεί το θέμα για κάποια στιγμή στο μέλλον ώστε να προλάβει να προετοιμαστεί. Μετά από αυτό ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ. Γ. Παυλίδης δήλωσε: «Αγωνιζόμαστε για να κάνουν τα αυτονόητα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα προβλήματα των γεωργών της Α.Μ.Θ. πρέπει να περιμένουν την περιφέρεια στους ρυθμούς του κ. Γιαννακίδη μέχρι αυτή να μπορέσει να προετοιμαστεί, να συζητήσει και να επιχειρήσει λύσεις στα θέματα. Οι πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα, στο μεταξύ, είναι στο κόκκινο».

Σχετικά Άρθρα