slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ένα υπέροχο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου παρουσιάσθηκε στην Ξάνθη από τον σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι» (Φωτογραφίες από την εκδήλωση)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα όμορφο ξεχωριστό απόγευμα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 6 μμ πέρασαν  τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου«Αδέσποτοι Φίλοι» στο καφέ La Mariposa όπου παρουσιάσθηκε  το βιβλίο της Kατερίνας Παπαποστόλου « Η Μεγάλη Επιστροφή»-«Το Βασίλειο Των Ακηδεμόνευτων Ζώων». Το βιβλίο προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου Λουλουδιά Τραχανέλη Τσεμπραηλίδου για το βιβλίο  μίλησαν ο Γκαιτετζίδης Λάμπης, ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, Έλλη Πολα και η ίδια σε συγγραφέας. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Δύο όψεις, ένα βιβλίο! Το κρατάς από τη μια πλευρά και ξεπηδούν μπροστά στα μάτια σου εικόνες γεμάτες χρώματα και μουσική! Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Το κρατάς από την άλλη πλευρά και βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Ακούς τις μελωδικότερες μουσικές να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για την Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων! Δεν είναι όμως όλα στη ζωή όπως φαίνονται και τα παράξενο βιβλίο που στα χέρια σου τώρα κρατάς θα σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς,που δεν υπάρχουν όμως μόνο στα παραμύθια! Ενώ θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη, την κρίση και τη δημιουργική σου σκέψη. Λόγος και εικόνα ενώνονται με τέχνη για να φουντώσουν τη φαντασία σου και να μάθεις να ξαναπλάθεις την πραγματικότητα με σεβασμό στον συνάνθρωπό και στα απροστάτευτα ζώα. Να μάθεις να χτίζεις τον κόσμο ξανά όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι ΕΣΥ!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

        

 

Βιογραφία:

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ενώ έκανε τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής. Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονετών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχεδόν καθημερινή παρουσία σκύλου στην τάξη αλλά και να συγγράψει και να σκηνοθετήσει παιδική θεατρική παράσταση όπου ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος! Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site και είναι συγγραφέας του Δώρου, του Δώρου της Διώνης και της Μεγάλης Επιστροφής που ανήκουν στις εκδόσεις Welldone. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, έχει κάνει σπουδές εκπαιδεύτριας σκύλων ενώ αυτή τη στιγμή σπουδάζει Ζωοθεραπεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Γαλλία, ενώ η Διώνη που έχει «γράψει» το Δώρο έχει πιστοποιηθεί από το ίδιο Ινστιτούτο ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης. Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου γράφει για την Διώνη, τον σκύλο που βρέθηκε μαχαιρωμένος, πυροβολημένος στο πόδι από ανθρώπινο χέρι και αβοήθητος, να αργοπεθαίνει, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η Κατερίνα Παπαποστόλου αρχικά έγινε διασώστριά της και με ενέργειές της η Διώνη νοσηλεύθηκε και λίγο καιρό μετά υιοθετήθηκε από την ίδια. Έναν χρόνο μετά διαγνώστηκε, λόγω του τραυματισμού της, με μηδενική όραση στο ένα μάτι και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε η διαδικασία της κοινωνικοποίησής της και θετικής εκπαίδευσής της χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας από τον εκπαιδευτή- συμπεριφοριστή σκύλων Μουμιάδη Δημοσθένη, ο οποίος και λίγο καιρό μετά πιστοποίησε την ικανότητά της να συναντά μαθητές στα σχολεία και να τους μεταμορφώνει με τη δύναμή της.

Η ιστορία της Διώνης είναι η αιτία της ίδρυσης της οργάνωσης Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), αλλά και η αφορμή να γράψει η Κατερίνα Παπαποστόλου μια αυτοβιογραφία, στο όνομά της, αλλά ουσιαστικά στο όνομα όλων των κακοποιημένων σκύλων και ζώων του πλανήτη, κακοποιημένων σκόπιμα από χέρι που θέλει να πιστεύει ότι ανήκει σε άνθρωπο. Αν αυτό είναι άνθρωπος…

Με γραφή παραληρηματική, στα όρια του λαχανιασμένης αναπνοής ενός ζώου που κινδυνεύει και αγωνιά, με σημείο αναφοράς και συνάντησης των σκέψεων της το θαύμα ενός ζώου, η συγγραφέας του βιβλίου “Το Δώρο” προσπαθεί να αποτυπώσει τον μοναχικό δρόμο των περισσότερων ζώων μέχρι να βρουν (αν είναι τυχερά) κάποιον που θα τους χαρίσει μια όμορφη ζωή, μια ζωή που αξίζουν και όχι την λοταρία του δρόμου και των ψυχοπαθών που θα τα συναντήσουν.

Από μόνη της η ιστορία της Διώνης είναι ένα δώρο. Ένα δώρο που δεν ξύνει απλώς πληγές, αλλά τις αφήνει να ματώσουν, να τρέξουν, μήπως και στη θέα του αίματος, εγκαταλείψουμε την βολή και την απάθεια και συντρέξουμε τους έχοντες ανάγκη.

Την επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Αργυρώ Πιπίνη, την καλλιτεχνική επιμέλεια η Λιάνα Δενεζάκη και την αφήγηση η δύναμη του μαγικού ρεαλισμού δια χειρός Κατερίνας Παπαποστόλου που μαζί με την Διώνη επισκέπτεται δεκάδες σχολεία κάθε χρόνο και εισάγει τα παιδιά σε μια νέα, σύγχρονη κουλτούρα πραγματικής ζωοφιλίας.

Κυκλοφορεί επίσης Το Δώρο της Διώνης, ένα βιβλίο με φιλοζωικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που επιμελήθηκε επιστημονικά η Πάττυ Παπαδήμου, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έκανε η Αναστασία Κορινθίου και σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη. Αρκετά ενδιαφέρουσες ορισμένες σελίδες. Ενώ λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε και η Μεγάλη Επιστροφή σε εικονογραφηση της Λιάνας Δενεζάκη και με κείμενα για το παιδικό μέρος της Παττυς Παπαδήμου.

Εκδόσεις Welldone!

ΥΓ: Η Κατερίνα Παπαποστόλου και οι Ζω.Ε.Σ. επισκέπτονται σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο