Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤO 8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ! Πρώτον την προχειρότητα της διοργάνωσης του συνεδρίου.Δεύτερον την μετάλλαξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, σε εργαλείο επικοινωνιακής προβολής της ΚυβέρνησηςΜε ΣΚΛΗΡΗ έγγραφη δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ κατήγγειλε τον Δήμαρχο Κομοτηνής καθώς επίσης και τους Οργανωτές ότι, «κατάντησαν το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών σε….κομματικό κομπάρσο της Νέας Δημμοκρατίας! Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξ. Ξάνθης, αναφέρει τα παρακάτω: Με ιδιαίτερη έκπληξη έλαβα την Πέμπτη 13-8-09 την πρόσκληση για το 2/ήμερο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, που πραγματοποιείται στην πόλη της Κομοτηνής στις 15 και 16 Αυγούστου 2009. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι ευχές του κ. Δημάρχου Κομοτηναίων για την ονομαστική μου γιορτή, μετά είδα ότι ήταν πρόσκληση για το Συνέδριο. Η έκπληξή μου πηγάζει από τον τρόπο και τον χρόνο αποστολής των προσκλήσεων. Εάν πράγματι αυτές απεστάλησαν σε όλους κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια χρονική στιγμή, καταδεικνύουν δύο τινά.Πρώτον την προχειρότητα της διοργάνωσης του συνεδρίου.Δεύτερον την μετάλλαξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, σε εργαλείο επικοινωνιακής προβολής της Κυβέρνησης. Γιατί είναι φανερό ότι η καθυστερημένη έκδοση και αποστολή των προσκλήσεων με FAX, οφειλόταν στην προσαρμογή του συνεδρίου στο πρόγραμμα του κ. Πρωθυπουργού, που την έλευσή του την πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες. Βέβαια η απορία μου επεκτείνεται και μέχρι του εάν προσεκλήθησαν όλες οι ομογενειακές Θρακικές οργανώσεις του εξωτερικού και πότε. Λυπάμαι ειλικρινά για την αλλοτρίωση ενός τόσο σπουδαίου θεσμού , σε κομματικό «κομπάρσο».
Μαχητής

Βούτυρο στο ψωμί του τούρκου προξένου, η επίσημη πρόσκλησή του από την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών… Και φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί την πρώτη ημέρα μαζί με τον… πρωθυπουργό της χώρας! Και προσφωνήθηκε από βήματος ο τούρκος διπλωμάτης, ενώ δεν προσφωνήθηκε από το ίδιο βήμα ο ΝΟΜΙΜΟΣ εκπρόσωπος των μουσουλμάνων της περιοχής, ο οποίος ήταν παρών και ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ! Ο λόγος για τον νόμιμο μουφτή της Κομοτηνής, ο οποίος εύλογα έμεινε εμβρόντητος από την γκάφα μεγατόνων των διοργανωτών… Και ενώ λίγο αργότερα, οι ομιλητές συμφωνούσαν στην άποψη να φύγει το τουρκικό προξενείο και ο πρόξενος δια παντός από την περιοχή, οι διοργανωτές λίγο πριν τον νομιμοποιούσαν με την επίσημη πρόσκληση και την προσφώνησή του!
Θράκη

Στη Βουλγαρία σε ταξίδι ¨ αστραπή¨ και μάλιστα υπηρεσιακό , θα βρεθεί σήμερα ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης. Σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι η υπογραφή από πλευράς των δύο Νομαρχών Ξάνθης και Smolian για διακρατικά –διανομαρχιακά έργα που πρόκειται να γίνουν. Ο Νομάρχης θα επιστρέψει την Πέμπτη αφού θέλει οπωσδήποτε να βρίσκεται στην έναρξη των Γιορτών Νέστου 2009 που οργανώνει φέτος η Νομαρχία Ξάνθης.
Αδέσμευτη
Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού ενώ ταυτόχρονα οραματίζεται και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα