Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Για “άδικη δίωξη, χωρίς στοιχεία, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και με άνωθεν εντολές” έκανε λόγο μιλώντας για την παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός. Ο πρώην υπουργός, επανέλαβε το κεντρικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν υπήρξε ζημία για το Δημόσιο συνεπεία των ανταλλαγών, όπως επίσης και ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βισθωνίδας, δεν είναι δεδομένο.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Με προσωπική πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Ξάνθης έδωσε εντολή να «καθαριστεί» το παζάρι από τους τόνους σκουπιδιών με ελεύθερους εργάτες που αναζητούν ένα μεροκάματο και ο Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων βγήκε και τον… καταδίκασε!
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται από τη περασμένη εβδομάδα, χθες και σήμερα (και) ο νομός Ξάνθης, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα που κήρυξε η πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ και που κανείς δεν γνωρίζει πότε αυτή θα σταματήσει.
Ο κίνδυνος μάλιστα τα σκουπίδια να ξεχειλίσουν ακόμη περισσότερο στους δρόμους είναι ορατός, καθώς πρόθεση των εργαζομένων είναι να κλιμακώσουν μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις τους.
Αυτό σημαίνει ότι τα σκουπίδια και σήμερα θα παραμείνουν στους κάδους απορριμματοφόρων, κάνοντας ακόμη πιο…ψηλά τα βουνά που έχουν ήδη υψωθεί σε όλη τη πόλη και κυρίως στο κέντρο της Ξάνθης. Σημειώνεται πάντως –για να γνωρίζουν και οι πολίτες όλες τις απόψεις- πως αυτή τη στιγμή το προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους του νομού όπως και στον ΧΥΤΑ Ξάνθης είναι αποδεκατισμένο, λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων.

ΑΔΕΜΣΕΥΤΗ
Οι μεγάλες κρίσεις θέλουν μεγάλες ρήξεις, είπε, και τόνισε πως η «Δημοκρατική Συμμαχία» έχει την υποχρέωση της δράσης και της δέσμευσης.
Παρόντες, αλλά όχι εμφανείς στις τηλεοπτικές κάμερες ήταν οι εν ενεργεία ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης. Επίσης ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

ΕΜΠΡΟΣ
Οργή και αγανάκτηση εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αρχής γενομένης από την έκδοση του μηχανογραφικού δελτίου από την πλευρά των ΑμΕΑ, τα οποία, σύμφωνα με το νόμο «Ρύθμιση Θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», «δεν εισάγονται σε Τμήματα λόγω συγκεκριμένων παθήσεων –λίστα 58 παθήσεων- στα οποία λόγω της φύσης της Επιστήμης είναι δυσχερής για αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή»

ΘΡΑΚΗ
Η κυρία Μπακογιάννη απέδειξε περίτρανα για ακόμη μια φορά ότι … δεν της πάει ο ρόλος ο δεύτερος και δεν διστάζει να ακολουθήσει τα «καλά παραδείγματα» του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με στόχο την δική της επικράτηση και όχι το λεγόμενο κοινό συμφέρον.

Σχετικά Άρθρα