slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Άνετη επικράτηση του Χρ. Μέτιου στην 2η Κυριακή. Ο κόσμος θα ψηφίσει τον επόμενο Περιφερειάρχη με γνώμονα την πρόσβασή του στον επόμενο πρωθυπουργό

Εκτιμώ ότι την Κυριακή θα είναι άνετη η επικράτηση του συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μέτιου έναντι του ΑΝΤΑΡΤΗ Χρηστόδουλου Τοψίδη.
Στην ουσία ένας ακόμη «γαλάζιος» εμφύλιος συνεχίζεται για δεύτερη Κυριακή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο νυν «γαλάζιος» περιφερειάρχης στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Χρήστος Μέτιος κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον α΄γύρο από τον «αντάρτη» του κόμματός του, πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηρίου ΑΜ-Θ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη και μάλιστα με διαφορά 3,6% (34,3 έναντι 30,6%). Πρόκειται για διαφορά που δεν μπορεί να ανατραπεί από τον κ. Τοψίδη, καθώς μπορεί να υπολογίζει, μεν σε ένα κομμάτι των πάνω από 40.000 ψηφοφόρων (ποσοστό 12,7%) του τρίτου των εκλογών, Κώστα Κατσιμίγα που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ,ωστόσο, αστάθμητος παράγοντας θεωρείται η μειονότητα, η  οποία, πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείνει προς τον νυν περιφερειάρχη μαζικά. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι οι Περιφέρεια ψηφίζει κομματικά και με γνώμονα την πρόσβαση που πρέπει να έχει ο επόμενος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον ΕΠΟΜΕΝΟ πρωθυπουργό τότε όλα τα προγνωστικά οδηγούν στον Χρήστο Μέτιο.

Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα