Κοινωνία Τελευταία Νέα

Φοιτητές του πολυτεχνείου της Ξάνθης κατασκευάζουν ένα πραγματικό μονοθέσιο τύπου «Formula 1» (video)

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου

Το πάθος τους για τη γνώση «μετουσιώνουν» οι φοιτητές του πολυτεχνείου Ξάνθης, κατασκευάζοντας ένα πραγματικό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula 1 για την συμμετοχή τους στους αγώνες Formula SAE. Στο project μετέχουν αυτήν την στιγμή τριανταδύο φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πρόκειται για την ομάδα Democritus Racing Team DRT που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στην πλειοψηφία της από φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, ενώ πλέον αποτελείται από φοιτητές διαφόρων τμημάτων του ΔΠΘ με υπεύθυνο καθηγητή τον Αντώνη Γαστεράτο.

Οι φοιτητές το καλοκαίρι θα βρεθούν στην Ιταλία, προκειμένου οι ειδικοί των τεσσάρων τροχών να ελέγξουν τα σχέδια και να δώσουν την έγκριση κατασκευής του οχήματος!

«Ο σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε ένα μονοθέσιο τύπου Formula 1 και να συμμετάσχουμε σε αγώνες της φοιτητικής Formula SAE. Σε αυτή την φάση έχουμε ολοκληρώσει τα σχέδια. Στην επόμενη φάση θα πάμε το καλοκαίρι στην Ιταλία (19- 23 Ιουλίου), για να διαγωνιστούμε με βάση τα σχέδια που έχουμε φτιάξει για το μονοθέσιο. Σχεδιάζουμε ένα προϊόν, το οποίο προωθούμε στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από μεγάλες εταιρίες αυτοκινήτων. Ευελπιστούμε λίγο πριν το καλοκαίρι να έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή, και το καλοκαίρι του 2018 να αγωνιστούμε κανονικά με το μονοθέσιο», αναφέρει αναλυτικότερα η Έλενα Τσέκου, που έχει αναλάβει τα μέσα δικτύωσης της ομάδας.

Δείτε τι μας είπε στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικά Άρθρα