slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Yποστήριξη του ΤΑΡ στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» στην Καβάλα

Καβάλα. Με την υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του προγράμματος της act4Greece «Σχολικά γεύματα» στην Καβάλα. Στο πλαίσιο της δράσης, τη σχολική περίοδο 2016-2017 προσφέρθηκαν περίπου 90.000 ζεστά μεσημεριανά γεύματα σε 1.183 μαθητές 9 δημοτικών σχολείων στην πόλη της Καβάλας και στις κοινότητες Κρηνίδων, Φιλίππου, Ζυγού και Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας.  

Ο ΤΑΡ συνεισέφερε €40.000 στο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα τοπικών φορέων της Καβάλας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – καθώς αμφότεροι τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις τοπικές κοινωνίες. Η υποστήριξη του ΤΑΡ εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του έργου ύψους €32 εκατ., το οποίο υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός εστιάζοντας σε δράσεις που:

  • αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών∙  
  • καλλιεργούν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων∙ και 
  • συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο ΤΑΡ είναι υπερήφανος υποστηρικτής αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μία σειρά οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιρειών, αλλά και πολιτών· μιας πρωτοβουλίας που προάγει την αξία της υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και την κουλτούρα του «συλλογικού γεύματος» και «κοινού τραπεζιού».

Το πρόγραμμα εστιάζει στους μικρούς μαθητές παρέχοντάς τους υγιεινά και θρεπτικά γεύματα – απαραίτητα για την ευεξία και ανάπτυξή τους. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Καβάλας που έχει αναλάβει την προετοιμασία των γευμάτων αυτών με τη χρήση τοπικών υλικών. Στόχος του Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας είναι να διευκολύνει την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο ατόμων με ψυχο-κοινωνικά προβλήματα, προσφέροντάς τους επαγγελματικές ευκαιρίες. 

Σχετικά Άρθρα