Πολιτισμός Τελευταία Νέα

VIOLIN & PIANO Σπύρος Γκικόντης, βιολί και Νίκος Λαβασάς, πιάνο. Αύριο στο σπίτι του Χατζιδάκη

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις)  [21.00] «VIOLIN&PIANO» Με τους Σπύρο Γκικόντη στο βιολί και τον Νίκο Λαβασά στο πιάνο.

το πρόγραμμα

1- Pablo de Sarasate (1844-1908)
Spanish Dances op.22 no.1 Romanza Andaluza

2- Pablo de Sarasate, Zigeunerweisen Op.20

3-Manuel De Falla   Spanish Dance No. 1 La Vida Breve

—————

1- Paganini caprice No 24

2- Paganini caprice No 13

3- Paganini caprice No 14

4- Astor Piazzolla Tango-Etude No.3
 

Είσοδος 5€ οικονομική ενίσχυση του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων άρχισαν οι κρατήσεις στο τηλ 25410 25421.

Οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

 All That Music η Ξάνθη του Μ. Χατζιδάκι 7

Ο Σπύρος Γκικόντης έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Sloists) και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad.

Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων συνόλων όπως του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola.

Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α. Με το DUO οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010.

Είναι Επίκουρος καθηγητής βιολιού στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου προετοιμάζει και τη Συμφωνική Ορχήστρα, στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας.

 

Νίκος Λαβασάς

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992 όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Δημήτρη Δημόπουλο, Jurgis Karnavicius, Robert Satterlee, Eri Nakagawa, Hideyo Harada, Ann Chang κ.α. όπως επίσης και τα καλοκαιρινά σεμινάρια Internationale Musiktage Brache στη Γερμανία.

Το χειμερινό εξάμηνο 2014-15 φοίτησε ως υπότροφος Erasmus στην Hochschule für Musik στο Τρόσινγκεν, Γερμανία, με καθηγητή τον Reinhard Becker.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες πιάνου στην Κέρκυρα, Αθήνα, Ξάνθη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη.

Σχετικά Άρθρα