Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Street food: μία τάση που αρέσει πολύ. Βρες την και στην Ξάνθη

Τι είναι τα falafels και πώς μαγειρεύονται; Πως αλλιώς σερβίρεται ένα hot dog; Τι περιέχει ένα meat sandwich; Όροι και ονομασίες που τελευταία κατακλύζουν τα social media και αποτελούν αγαπημένο θέμα των food editors, βάζουν επάξια τη σφραγίδα τους στο λεξικό του street food.

Τα μεγαλύτερα food markets του πλανήτη, δοκιμάζουν, προτείνουν και σερβίρουν τις πιο αυθεντικές εκδοχές του street food και η Ελλάδα ακολουθεί πιστά. Ένα παγκόσμιο food trend, κυριαρχεί και εδώ ως νέα τάση που δίνει στο φαγητό του δρόμου το μερίδιο που του αξίζει.

Ο όρος “φαγητό δρόμου” περιγράφει τέσσερα βασικά στοιχεία: μαγειρεμένο απλά και γρήγορα, στο δρόμο, σε καντίνες ή pop-up μαγαζιά- κουζίνες, οικονομικό αλλά γευστικά αξιόλογο και με έναν “έκλυτο” τρόπο, διεφθαρμένα “νόστιμο”. Ουσιαστικά απαντά με ένα άκρως δημοκρατικό και γευστικό τρόπο στην ανάγκη για καθημερινό φαγητό και γι αυτό επιβίωσε και εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων.

Στο όνομα του νέου αυτού high end προσκυνούν άπαντες οι λάτρεις του “ψαγμένου” φαγητού και γι’ αυτό δεν άργησε να εμφανιστεί και στην πόλη μας με το Ketchup Street Food.

Το δημιουργικό αυτό φαγητό το Street food μαγειρεύεται σε “μαγαζιά” με άποψη και προσωπικό στυλ και σερβίρεται σε λαδόκολλα, χάρτινα οικολογικά σκεύη και σακούλες με μηνύματα που χτυπάνε κόκκινο στα tweets. Το βρίσκεις εύκολα, περιμένεις απτόητος στην ουρά αν χρειαστεί (στο Ketchup Street Food αυτό δεν θα χρειαστεί) και χαίρεσαι που η επιλογή σου αυτή δεν προυποθέτει να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για «ψαγμένες», αυθεντικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της γης.

Στο Ketchup Street Food η έμφαση δίνεται πλέον στο φαγητό και την πρώτη ύλη και όχι στις διαστάσεις του χώρου. Ο καταναλωτής δεν αποπροσανατολίζεται από την ουσία, η γαστρονομία απογυμνώνεται από περιττά στοιχεία και η κουζίνα γίνεται άκρως δημιουργική με πίστη στις αρχές του less is more και του frugal gourmet.

Το Ketchup Street Food το street food το ίδιο είναι η νόστιμη, συνεπής και ειλικρινής πρόταση που δεν δίνει τίποτα λιγότερο από αυτό που υπόσχεται. Και το delivery; Είναι το ποιο γρήγορο της πόλης… δοκίμασέ το…

Ketchup Street Food Τσιμισκή 10 Α Ξάνθη. Burgers, Meat Sandwiches, Fresh Salads. Τηλέφωνο 25410 75400.

Σχετικά Άρθρα