slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Go Dark: Πρωτοποριακό θρίλερ γυρίζεται στο σπήλαιο της Αλιστράτης από φοιτητές του Α.Π.Θ.

Ένα μικρού μήκους φιλμ φιλοδοξεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των ταινιών τρόμου. Η ταινία <<Go Dark>> αποτελεί ένα πρωτοπόρο εγχείρημα του οποίου εμπνευστής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Vahagn Karapetyan, φοιτητής του τμήματος  Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της ταινίας αναφέρεται σε μια ομάδα νέων σπήλιο-εξερευνητών που πηγαίνει να εξερευνήσει ένα σπήλαιο το οποίο πρόσφατα ανακαλύφθηκε. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης ένα μέλος της ομάδας χάνεται. Αναζητώντας το, μια απειλή καραδοκεί και η ομάδα σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη της στη σπηλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που θα γυριστεί ταινία εξ ολοκλήρου μέσα σε σπήλαιο. Η δυσκολία υλοποίησης μιας τέτοιας παραγωγής πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατη, αλλά χάρη στην πλέον διαθέσιμη τεχνολογία, δημιουργούνται εντυπωσιακά και πρωτόγνωρα πλάνα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές σε λίγους μήνες.

Η ταινία αναμένεται να γυριστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ για τα γυρίσματα έχουν επιλεχθεί τρία διαφορετικά σπήλαια τα οποία βρίσκονται στις Σέρρες στην Χαλκιδική και στον Ασπροβάλτα. Για τους ρόλους έχουν επιλεχθεί ηθοποιοί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς γίνονται προσπάθειες για συμμετοχή γνωστού προσώπου της showbiz. Την παραγωγή πλαισιώνουν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποίαν όλα τα μέλη της εργάζονται εθελοντικά, με ρίσκο όχι μόνο του εξοπλισμού αλλά και της ίδιας της σωματικής ακεραιότητας τους. Οι μετακινήσεις και τα ειδικά εφέ επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής της. Για αυτό αναζητούμε χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo* προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το καινοτόμο για την 7η τέχνη τόλμημα.

*Το Indiegogo αποτελεί μια πλατφόρμα crowdfunding μέσω της οποίας άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τις ιδέες τους (από εφευρέσεις μέχρι και ταινίες) και να βρίσκουν χρηματοδότηση με την ευγενική χορηγία του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα