Τελευταία Νέα Τεχνολογία

7o Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στην Καβάλα… Πληροφορίες εδώ

Πρόκειται για ένα πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ (έκθεση εργασιών, ομιλίες σε μαθητές, γονείς, δασκάλους, ημερίδες επιστημονικές και πολιτικές, μουσικές και άλλες πολιτισμικές δράσεις) νέων τεχνολογιών, η διοργάνωση του οποίου βασίζεται απολύτως στον εθελοντισμό και αφορά σε δράσεις που απευθύνονται σε: α. Σχολείο–Μαθητές–Γονείς, β. Ακαδημαϊκό χώρο–Επιχειρήσεις και γ. Πολιτισμό–Πολιτική.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει ερεθίσματα στους επισκέπτες (μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, φοιτητές και πολίτες), να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να γίνουν γνωστά τα νέα πολιτιστικά σχήματα της περιοχής.

Το φεστιβάλ επισκέπτονται κάθε χρόνο, προγραμματισμένα, πάνω από 4.000 μαθητές γυμνασίων-λυκείων, απ’ όλη τη Μακεδονία, πολλοί φοιτητές και μεγάλος, αριθμός πολιτών (≈15.000).

Τις καινοτόμες τεχνολογικές δημιουργίες (εκθέματα) της έκθεσης, που συνήθως ξεπερνούν τον αριθμό 30 και προέρχονται από τα ΑΕΙ όλης της χώρας και ανεξάρτητους εκθέτες, μπορούν να επισκεφτούν, μεταξύ άλλων, και οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και να συζητήσουν με τους δημιουργούς τους τις δυνατότητες ένταξής τους στην παραγωγή.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται δύο ημερίδες: μια επιστημονική με ομιλητές διεθνώς εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκές προσωπικότητες, και μία αναπτυξιακή με ομιλητές προσωπικότητες της παραγωγής καθώς και κοινά αποδεκτές, προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Επίσης διοργανώνονται σεμινάρια για φοιτητές και εκπαιδευτικούς, μουσικές, μορφωτικές και άλλες πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Τη μεγάλη κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν οι πάνω από 120 εθελοντές του που επιτρέπουν την επιτυχή διοργάνωσή του με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Το 7o Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που θα γίνει από 7-15 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Καβάλα.

Σχετικά Άρθρα